A Gyula Rouge Bisztróban hazai ízekkel és különleges, újragondolt fogásokkal várják a vendégeket. Előételként megkóstolhatják az ínyencek a Cikkíni tempurát vagy a Serpenyős kacsamájat. Természetesen levesekből sincs hiány, ehetnek a vendégek Friss paradicsomlevest vagy Tejszínes borjúragulevest is.
Tovább olvasom >>
A főételek között pedig olyan fogások találhatók mint a Szezámmagos tonhal steak, a Mediterrán zöldséges tészta vagy a Rouge prémium bélszín steak. A kellemes ebédet vagy vacsorát finomabbnál finomabb italokkal van lehetőség leöblíteni, hiszen az itallapon találnak a vendégek borokat, söröket, pezsgőket és természetesen pálinkákat is.
Újraindult azonos dizájnnal, de új koncepció mentén a (Covid miatti? ) kényszerszünet után a gyulai Rouge. Egyelőre csak menüztetés folyik, a személyzet nem tud még semmit a közeljövőben várható a la carte stílusáról.
Kóstoltunk az optimálisnál sósabb zöldborsós húslevest, gyümölcslevest, ezek nem verdestek egeket, a zöldborsószemek között generációs különbség is volt, továbbá rántott csirkét és sajtot sült krumplival ezeket jobbacskának mondanám, bár a sajtok egy részéből a szubsztancia kifolyt s félig üres volt a panír. A paradicsomos káposzta csirkesülttel korrekt. A konyha 3,5 pont jó indulattal. Az árak kedvezőek, a vízparti kerthelység csodás. 4 pontot megérdemel a hely.
Egy zöldborsókrémlevessel indítottam, aminek bivalymozzarella volt a betétje, ügyesen hőkezelt, jó ízű, fehér bevonatú, látványos zöldborsószemekkel, zöldborsóhajtással és klorofilolajjal díszítették. A leves selymes volt, szépen megőrizte a zöldborsó természetes ízét, jó volt harmónia a kísérő elemekkel.
Második fogásként egy előételt kértem, serpenyős kacsamájat almás füge chutney-val és karamellizált fügével, ami bőséges adagnak bizonyult. A máj hőkezelése kifogástalan volt, kívül pörzses, belül puha, szaftos, de tartását el nem vesztett, kiválóan passzolt hozzá a jelzett két köretelem, valamint a mellé adott helyben sütött fügés kenyér. A Rouge-desszert dizájnja az étterem sajátos ízlésvilágát követi, a tányér középen női ajkakat formáló meggyőző mousse, körülötte a málnamártáspöttyök, erdeigyümölcsök, minihabcsókok. A maga nemében mestermunka. A Rouge nemcsak a város, de az egész Viharsarok szintjén kiemelkedő hely, melynek minden esélye megvan arra, hogy az országos élvonal jegyzett étterme legyen, az anyaországi minőségi gasztronómia egyik keleti bástyájaként.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.