Ha Gyulán jártunk, akkor az elmúlt években mindig felkerestük a Halászcsárdát, és elégedettek voltunk mind az ételek minőségével, mind a kiszolgálással. A mostani látogatás hatalmas csalódás volt.
Az étlapon szereplő francia hagymalevest cruoton helyett levesgyönggyel szolgálták fel, a rendelt sültkrumpli helyett petrezselymes krumplit hoztak, a görög salátából hiányzott a fetasajt, az olajbogyó, az olívaolaj, viszont volt benne salátalevél bőséggel és paradicsompaprika mindenféle öntet nélkül. A poharak pedig egyszerűen mocskosak voltak.
3 éve itt szilvesztereztünk és akkor nagyon jól éreztük magunkat. Úgy döntöttünk, hogy megismételjük. Nem csalódtunk most sem. A vacsora csodálatos volt. Közben kedves kis műsorokkal szórakoztattak bennünket. Éjfélkor a lencse leves és korhely leves olyan jól esett, hogy másnap (illetve még az nap) visszamentünk ebédelni is.
Néhány éve karácsonykor itt vacsorázunk! Kizárólag a halételek miatt. Nem fenomenális de jó! Már felvérteztük magunkat a negatív hatások ellen. A hely maga a retró! Az étteremben olyan ételszag van hogy tudnod kell a kabátod ruhád sosem szellőzik ki! A pincérek nagyon élvezik a falon elhelyezett tv-t mert le sem veszik róla a szemüket!
A hatalmas székek nagyon kényelmetlenek! Az idén pozitívumként értékeltük hogy az asztalterítő nem volt foltos és morzsás! Mivel olyan helyen ültünk ahonnan beláttam a "konyha" egy részébe csodáltam micsoda mosogatógép áll rendelkezésre de elszívóra már nem tellett! Nem akarom bántani a helyet mert nyilván jövőre is ellátogatunk egy halászlére de jó tudniuk hogy ha lenne más nyitva tartó étterem ami halászlét kínál karácsonykor, bizony nem tennénk be a lábunk! Az ételek egyébiránt rendben voltak :)
Délután tértünk be ebédelni a gyulai Halászcsárdába. Kellemes meglepetés volt, hogy mennyire jó az ár-érték arány. Az ételek nagyon gusztusosak és finomak voltak, mind frissen elkészítve. A pincérünk kedves volt, és SZÉP kártyával is tudtunk fizetni. Szívesen ajánlom a helyet más ide látogató vendégnek is.
A kerthelység nagyon kellemes, a gyerekeknek hátul van hinta. Úgy látom, hogy a korábbi véleményekhez képest emelkedett a színvonal. Ha ezt így megtartják, akkor Gyula egyik legkedveltebb éttermévé válhatnak.
Most először voltunk ott a párommal, mielőtt bementünk volna az étterembe, az ajtó mellett ki volt rakva az étlap, és az árak. Mivel jó áron voltak feltüntetve, így bementünk. Az étel nagyon finom volt, csak lehetett volna sokkal több választék, meg egy picivel több adag. Aki kiszolgált minket (Roland nevű pincér volt) udvarias, segítőkész, kedves.
Családdal, két gyerekkel tértünk be, mert az ajtóra kifüggesztett étlap ígéretesnek tűnt. Több fogást is kipróbáltunk, gyerek és felnőtt adagban is, nekünk ízlett. A pincérek kedvesek voltak, másnap már ismerősként köszöntöttek, ajánlottak, segítettek választani.
Levestől a desszertig végigettük az étlapot, ettünk fatányérost, töltött káposztát, spagettit, palacsintát, túrós csuszát, kijevi csirkét, hawaii pulykát, sült kacsacombot sorolhatnám. Minden ízletes volt és méretesek az adagok. Elcsomagolták a maradékot. SZÉP kártyával és bankkártyával is tudtunk fizetni, az árak pedig magukért beszélnek.
2017. júniusban jártunk ott a kislányommal és a feleségemmel. Én korhely halászlevet ettem pontyból, illetve harcsa paprikást túrós csuszával. Mindkét étel nagyon finom volt. A feleségem és a kislányom gyermek menüben kértek spagettit amit nem bírtak megenni, akkora adag volt.
2016. augusztusában volt szerencsénk itt vacsorázni. Francia hagymalevest rendeltem, ami legnagyobb meglepetésére itt delikátból és hozzáadott sajtból áll, hagymával viszont nem találkozott, a régi vadvízi evezések vadregényes hangulatát idézte. A zsemlekruton egy előzetesen kiszáradt kenyérdarabból készült, tovább erősítve ezt a remek kombót.
Ezután következett a rántott sajt fűszeres burgonyával, feleségem petrezselymessel kérte. A fűszeres egy reggel készült és többször felmelegített, kiszáradt förmedvény volt, ezt próbálták azzal ellensúlyozni, hogy a petrezselymest viszont megforgatták szalonnazsírban. A párolt rizs is erre a sorsra jutott. A tartár teljesen íztelen volt,ellenben a rántott gombával, aminek csak só íze volt. Aki itt járt, szerintem nem követi el Mégegyszer ezt a meggondolatlanságot.
2016 június végén töltöttem pár napot Gyulán, 3-an vacsoráztunk, 2 felnőtt 1 gyerek. Már az italnál gyűltek a viharfellegek, nejem látta amint a Sprite-ot szódával turbózzák. Ketten halászlevet fogyasztottunk, az alaplé tűrhető volt bár forró, de a ponty halbetét már pár órája a hűtőben szunnyadhatott, némi kontrasztot képezve.
Feleségem a rántott szelethez rizst kért, sültburit kapott, ezen még túlléptünk. A brutális csalódás a "rozéra sült kacsamell" nevű költeménnyel ért, sokáig vacilláltam kikérjem-e hát nem kellett volna. Mennyiségről ne beszéljünk, az nem érdekes. 4 szeletke ízetlen főtt húst kaptam, valószínűleg tényleg kacsa volt, de reggeli órákban egy húslevesben vagy szimpla sós vízben kezdhette gasztonómiai karrierjét. Szinte megalázó volt. Ezt helyet nem ajánlom senkinek, max. a rántott húsban nem lehet csalódni. Később egy e-mailben közöltem negativ tapasztalatomat, egy bocsánat jólesett volna de nem jött válasz.
A Halászcsárdába a wellnesünk megkezdése előtt tértünk be egy ebédre. A szobát délután 2 kor lehetett elfoglalni,gondoltuk a közeli Halászcsárdában megebédelünk. Kellemes volt belépni a decemberi borongós napon. Én elhatároztam,halászlevet kérek. A párom nagyon szereti a pörköltet nokedlivel,ő azt rendelt.
Italnak egy pohár, illetve egy korsó sört kértünk. Hozták is az italt,jó hidegen. Némi várakozás után kaptam meg a halászlevet,ami jó forró volt, nekem ízlett,jó ízűen fogyasztottam el. A párom is megkapta a pörköltet nokedlivel,szó nélkül fogyasztotta el, nem fűzött kommentárt hozzá. Ebédünk végeztével fizettünk,elfoglaltuk a szobánkat,a párom egyre kedvetlenebb lett. Mondta, nem érzi jól magát, lefekszik. No, jól kezdődik a welnesünk-gondoltam,de bíztam a jó folytatásban. Nem is maradt el:egyszer csak a párom fölugrik-már amennyire a gyomra engedte,-irány a fürdőszoba, és jött a megkönnyebbülés részére. A fürdőszobából már jobb kedvvel jött ki. Mondta, nem akarta az én kedvemet elrontani, látta, hogy én jóízűen kanalazom a halászlevet,az ő pörköltje elég hideg volt,a nokedli meg mintha nem akkor főtt volna ki,de hát ez a kedvenc étele, megette becsülettel. De hát a gyomra észrevette,hogy valami nem stimmel. Még azt hozzáteszem, hogy keddi nap volt. Ezek után már minden szépen alakult.