Ebédelni tértünk be a Csárdába,jó halászlevet és rántott halat szerettünk volna. A kerthelyiségben foglaltunk helyet,mely hangulatos volt. A rendeléstől számítva 45 perc múlva hozták a langyos halászlét---erős paprika nélkül--és a nem túl ízletes rántott halat kiszárított,agyon átsült mirelit krumplit,megjegyzem steak burgonyát rendeltem.
Javaslom mindenkinek, hogy messziről kerülje el a helyet, ha meg akar spórolni magának egy kellemetlen élményt. . . . . . . A "Harcsa halászlé" Pangasiusból készült, amelyet a világ legnagyobb átverésének tartok,ekkora pofátlanságot még sosem láttam pedig jártam már pár étteremben életem során.
A lé ráadásul ehetetlenül sós, mondjuk van egy tippem miért. . . . A sült halak közül a ponty épphogy fogyasztható, a harcsa itt is a Mekongból úszott fel. A sült krumpli olajos mirelit, a párolt zöldségek szintén kockázott vegyes mirelit zöldségből készültek. MIndez 10. 000 forintért 2 főre, számlát persze elfelejtettek adni. . . . . Ha rajtam múlna bezáratnám ezt a helyet. . . . .
Szállásunkhoz közeli éttermekből választottuk a Fodor Halászcsárdát. Nem mondhatom, hogy rosszul választottunk, hiszen szép környezetben, finom ételeket kaptunk. Ami még előnyére válik az étteremnek, hogy elfogadják az Erzsébet utalványt. Az ételeket elég gyorsan megkaptuk, az adag nagyságával és az ételek ízével sem volt semmi bajunk. Jót ettünk, jót ittunk, ajánlanám másoknak is!
Elég sok étteremben jártunk Gyulán a nyaralásunk alatt, de azt kell írjam, hogy ezen a helyen az ételek szörnyűek. Fejenként (4-en voltunk)rendeltünk levest és főételt is, de sajnos nem tudom egyikre sem azt írni, hogy jó volt. A hagymaleves porból készült, a halászlében a hal rossz ízű volt-és nem azért mert pontyból volt- a csirkecomb pedig íztelen. A hagymás krumpli és párolt káposzta is éppen csak ehetőre sikeredett. :(
5 napos gyulai szabadsagunk alatt majdnem mindegyik ettermet kiprobaltuk,de ez volt az amelyikbol ehesen tavoztunk ,mivel a rendelt etel ehetetlen volt. pontyfilet rendeltunk sultkrumplival,a file tele volt csonttal es fele ehetelen volt,a krumpli pedig ujra sutott-melegitett gumiszeru ,ehetetlen valami volt.
Osszessegeben nagyon csalodottan tavoztunk,kulfoldi utazo reven altalaban a csardakat latogatjuk de a gyulai Halaszcsarda nagyon keseru szajizt hagyott maga utan.
Még októberban eldöntöttük, hogy Gyulán töltjük az évvégét. A szállás kiválasztása után, hosszas keresés után találtunk rá a szilveszteri helyünkre, amikor Fodor úrral meg is egyeztünk. A szállásadónk is felhívott közben, hogy a Fodor halászcsárdát ajánlja nekünk :-) Még jobban meglepettt, hogy a szállásunktól 20 m-re van csak.
A köszöntő pálinka után 4 féle előételt kaptunk. Ez után egy bűvész feledhető műsorát láttuk. A vacsora főétele 3 féle volt, majd rétesek. Éjfélkor a magyar és székely himnusz elneklése után a tulajdonos házaspár köszöntött bennünket, majd végigjártak minden asztalt és elbeszélgettek a vendégekkel. A korhelyleves és lencseleves sokáig emlékezetes lesz számunkra is. A kiszolgálás nagyon udvarias és figyelmes volt. A zenész és a pincérek még hajnalban is fáradhatatlanok és jókedvűek voltak. Másnap ebédelni indultunk, de csak eddig jutottuk és egymásra nézve befordultunk a jól ismert helyre. . .
Csatlakozom az egyik előttem szólóhoz. Lazacot választottam vajon párolt zöldséggel. A zöldség kukorica, borsó, sárgarépa mirelitből, a levét eregetve kókadt a tányéron. A lazac néhol megégett, néhol nyers maradt, de legalább egységesen íztelen volt. Megjegyzendő ez a fogás a konyhafőnök első számú ajánlata, és "csak" 2500 Ft-ot kértek el érte.
. . A párom kicsit jobban járt. A babgulyás íze elfogadható volt, de a csülök darabok egy része bizonytalan színű és állagú volt - a fene se tudja csülök helyett miből származtak. Az utána következő túros csusza még elérte az ehető jelzőt, a tészta csak közepesen főtt szét. A pincér viszont udvarias, a kiszolgálás gyors volt. De az ember nem az interperszonális kapcsolatok miatt jár étterembe. Javasoljuk, hogy aki jót akar enni, távolról kerülje el ezt a helyet. . .
Több mint húsz éve járok a felfedezés, a kalandozás szándékával éttermekbe, meglátogattam vagy 3000 egységet, de olyan pofátlan, impertinens kiszolgálással soha nem találkoztam, mint itt. Pincérünk kioktató, pökhendi, arrogáns volt, miközben alapvető kérdésekre nem tudott válaszolni.
Jelzem, nem vagyok egy kekec vendég, sőt, kifejezetten rühellem azokat, akik a pincérekkel fölényeskednek s azokat is, akik hibakereső mentalitással mennek vendéglőbe. Az ételek sem voltak jók, bár akadt elviselhető fogás. A harcsának a kriminális körülmények között tenyésztett, dömpingáron kapható pangasiussal való helyettesítése a legbotrányosabb csalás, ami sajnos terjedőben van. (A jónevű Gyula Wellnes Hotelben is találkoztam vele. ) Nem meglepő, hogy a Halászcsárdában is alkalmazzák. Egy szó, mint száz: ide soha többet, semmi szín alatt be nem tesszük a lábunkat.
Ajánlásra látogattuk fel az éttermet, sokat hezitáltunk hova is menjünk végül ezt választottuk, és vegyes érzelmekkel távoztunk. Először is a mulatós zene annyira nekünk sem jött be így a hangulatos belső étterem rész mellett döntöttünk, ami jó választásnak bizonyult.
S mivel kint egy hangos társaság is kedvünk szegte, így vártuk a pincért hogy a nagy sergés forgás közepette minket is kiszolgáljanak, mert láthatóan ezzel a pár vendéggel volt az összes pincér elfoglalva. Kissé kedvem szegte a pincér mikor éreztette, hogy ne hezitáljak annyit az ételrendeléssel, haladjunk vele melyet egy nagy sóhajjal jelezte. Az ételek gyorsan megjöttek, és azon kívül , hogy a leves kissé íztelen volt, egészen kíváló elő- és főételek vártak, nagy adagokban. Sajnos ruha szalvéta nem volt, illetve nem kérdezték ízlettek e az ételek egyébiránt. Már már kellemes "jókat ettünk" érzés fogott el bennünket amikor jött a hidegzuhany; kb 6-8 perc várakozás (sokat agyalt rajta a pincér) hozták a számlát egy papírfecnire tollal írva a tételeket, végösszeggel, dátummal, aláírással! ! ! ! Tessék? 2014-ben ez sajnos elszomorító, így távozás után kissé csalódottan gondoltunk arra ide maximum csak az ételek miatt térnénk vissza.
A kerthelyiségben a jó hangulatot a képeken látható berendezés alapozza meg viszont a hangos düc-düc mulatós mix 10 perc után kellemetlenül dobol az ember fejében. A pincérek nem épp mai csikók de értik a dolgukat, türelmesen mosolyognak a lábuk alatt futkosó gyerekekre.
Mikor kihozták a "roséra sütött kacsamellet krokettel", megnéztem újra hogy tényleg a frissen sültek kategóriából választottam-e? ! A hús jó ideje leszeletelve és elősütve állhatott a hűtőben mert már kemény és lila volt a széle, a korkett full mirelit volt és az "áfonyaszósz" konkrétan kikanalazott sűrű dzsem volt. A vajon pirított zöldségek még engedték magukból a mélyhűtés utáni levet, vajat csak díszből látott a serpenyő amiben megforgatták. A lazac hasonlóképp távolról sem volt friss. Mivel enni tér be ide az ember, a körítés nem hat meg ha ilyen a koszt. Én messze elkerülöm ezt a felkapott de fényét vesztett éttermet!