Ha ereszkedünk néhány lépcsőnyit, a fedett bisztrórészbe érünk, innen nyílik a delikátbolt pasta-kkal, paradicsomkonzervekkel, pisztácia- és mandulakrémmel, borokkal, pálinkákkal, sajtokkal, sonkákkal. Az étlap bemutatkozó soraiból kiderül, hogy az emeleten esküvői ruhaszalont is működtetnek, ez ihlette az egység nevét: A menyasszony kávézója. Az italok és desszertek a teljes nyitvatartási idő alatt rendelhetők, hétközben délben ebédmenüvel várják a vendégeket, csütörtöktől vasárnapig pedig egy rendszeresen változó szűk bisztróétlapról rendelhet a betérő. Ezen 2024 májusában szerepelt többek között gambas al ajillo azaz chilis-fokhagymás sült garnéla, bruschetta, pasta-k, marha consommé, hátszínsteak, kacsamell vaníliás édesburgonyával, pak choi-jal, gránátalmával, s a klasszikus osso buco milánói rizottóval kísérve. Szerdai napon jártam ott, így csak a sütemények közül válogathattam, melyek különböző helyi manufaktúráktól érkeznek, illetve egyikük, a panna cotta, amit meg is rendeltem, helyben készül. Ízletes volt, szépen dekorált, megfelelően, azaz kellő visszafogottsággal édesített, egy leheletnyit a zselatint vissza lehetne fogni benne. Kóstoltam egy choux-t is, mely kifogástalannak bizonyult. Vettem továbbá egy gyulavári sört meg egy Chinotto-t. A kiszolgálás kifogástalan, mind a tulajdonos hölgy, mind a felszolgáló kedves, szívélyes, udvarias, segítőkész és kommunikatív. Az itallap is különleges, kínálnak kávévariációkat, házi szörpöket, teákat, két multisör mellett Theresianer Premium Lagert és búzasört, vermutokat, koktélokat, olasz töményitalokat és tízféle talján bort. A delikátboltban néhány helyi italkülönlegesség is szerepel: gyulai sörök, s a híres-neves gyulai pálinkák.