Vetekedett az otthoni kaják minőségével, és ez azért nagy szó, mert legutóbb kb 20 éve ettem igazán finomat egy mester szakács főztjéből, ami már majdnem megütötte az Anyósom főztjének minőségét. Természetesen azóta se, és már lassan kezdtem elkönyvelni, hogy az Anyósom főztje mellett senki nem vetekedhet. Szegény Anyósom azért tette olyan magasra a lécet, mert az Apósom mindíg belekötött a főztjébe és így képtelenség volt a világ legfinomabb főzésével elő állni. Mikor 2022 05 28-30- között Hajdúszoboszlóra mentünk, már eleve úgy terveztük, hogy abban a bizonyos étterembe fogunk kajálni, mert múltkor is nagyon jó volt. Az tény, hogy nem a szokásos fenék kinyalós környezet, de cserében villám gyors a kiszolgálás. Még a kb 15 méteres sort is kiszolgálták 5 perc alatt. A kiszolgálók eszméletlen jól koordinálják a munkát. Mire a pénztárhoz értünk, már minden össze volt adva és mire egyáltalán felfogtuk az eseményeket, már mehettünk is az asztalhoz kajálni. Szép kártyával fizettünk, amiből a legtöbb időt az aláírás jelentette. A pénztár a kettőnk kajáját fizetéssel együtt egy percen belül elintézték. kb 45 másodperc volt. Ha időnként el is kell viselni a gyerekek ricsaját, a kaja minősége mindenért kárpótol. Talán hiba ezt leírni, mert ha rájönnek az emberek, milyen finom ott a kaja, legközelebb be se fogunk férni. Mit is ettünk? Mivel nem mertem bonyolítani, egyszerű mezei húslevest kértem, majd második félének hasáb sült krumplit hallal, a párom meg valami másféle krumplit rántott sajttal. Kaja közben egymás tányérjából ettünk és megállapítottuk, hogy pazar. A hal kiválóan volt elkészítve. Szálkának természetesen nyoma sem volt. Talán életemben nem ettem ilyen finom halat. Mind a két krumpli elkészítése különlegesen finom volt. Egyszerűen nem is értem, mi motiválja az éttermet, hogy ennyire finomat csináljanak. Savanyúságnak csemege uborka volt, másnap pedig savanyú káposzta. Édességnek egyik nap gesztenye püré, második nap somlói, harmadik nap, tiramizu. Megállapítottuk, hogy bármit kérünk, minden nagyon jó. Harmadnap a párom natúran sült csirkemellet kért már nem emlékszek, mivel, de mivel a kisadag is nagyon bőséges, természetesen én ettem meg az utolsó falatokat. Már eltelt egy nap, de a csirkemell íze még mindig bennem van. Egyszerűen pazarul volt elkészítve. Azt hiszem, mi már nem kísérletezünk Hajdúszoboszlón. Ha a strand éttermében ugyanez a vezetés marad, akkor már nem kell tovább étterem után kutatnunk. Persze elfogadom, hogy az embernek nem minden a minőség. Szüksége van arra, hogy jól megvárakoztassák, vagy találkozhasson a pincérrel, belenézzen az arcába, lássák, hogy ő a valaki mert mondjuk borravalót akar adni, elvárja, hogy az első és második félét leszedjék az asztalról és ne gy tálcán forgassa maga elé csak úgy egyből, hanem minimum 20 perc után hozzák ki a második félét, cserébe ilyen finomat garantáltan nem fog enni sehol Hajdúszoboszlón. Ez a minőség itt minden várakozást felül múlt. Ja egyszerűen kintről is be lehet menni kajálni.