Budapestről autóval mintegy 2,5 óra alatt érhető el Hajdúszoboszló, amit másnéven a "Reumások Mekkája"-ként is szokták emlegetni. A város zöldövezeti részén található a Hotel Béke, további szállodák, vendéglátó üzletek és szórakozóhelyek szomszédságában. A szállodától 10-15 perces sétával érhető el a város központja.
Egy konferenciára érkeztünk ebbe a hotelbe. A személyzet az első perctől kezdve kedves és segítőkész volt. Sajnos rossz, esős időt fogtunk ki, de a kinti meleg vizes medence még így is teljesen élvezhető volt. Hál istennek a hotelen belül volt a konferencia-, étterem, a szobák és a wellness rész is, így nem kellett az épületen kívülre mennünk a hidegbe.
Már régóta törzsvendég vagyok és hónapokkal előre lefoglaltam a szobát. Kellemes időt fogtunk ki szeptember elején. A hotelben minden egy helyen található, ki sem kell lépni az utcára. Hasznosan el lehet tölteni az időt. A szobákat szépen felújították Az ellátás megfelelő volt, bár minden nap ugyanazok a felvágottak fordultak elő.
A külföldiek (szerintem egykori NDK-sok, mert keveset fogyasztottak és harsányak voltak) az étterem nyitásakor megrohanták a pultokat és mindenből sokat véve megpakolták a tányérokat, majd a felét otthagyták. Nem tudták, hogy mindenből csak keveset kell venni,és ha ízlik, akkor lehet repetázni. Szerintem a külföldiek előnyben vannak részesítve.
Nem tetszett, hogy évek óta minden évben foglaltunk a szállodába szobákat, és az utolsó két évben hiába kérek már áprilisban parkra néző szobákat, nem sikerül a kérést teljesíteni. Valószínűleg a sok német, és orosz vendég miatt. Felháborítónak tartom a szálloda részéről, hogy figyelmen kívül hagyja a törzsvendég külön kérését.
Első ízben töltöttünk néhány napot június utolsó hetében a Béke Hotelban. Nagyon jól éreztük magunkat. Annyira jó volt a szállodai wellness részlege, hogy nem kellett a városi fürdőbe járnunk. A szálloda személyzete nagyon kedves, készséges. Az ellátás kiváló volt, dicséret illeti a szakácsokat és a felszolgáló személyzetet.
A szoba kényelmes, jól felszerelt. Azonban a magyar nyelvű TV-csatornák mennyisége nem kielégítő (csak a kevesek által nézett közszolgálati csatornák + 2 kereskedelmi csatorna). Viszont a külföldiek részére rengeteg csatorna található. Az internet hozzáférés igen korlátozott, lassú. A két hiányosság ellenére kellemesen telt az idő. Az első itt-tartózkodásunk után bizonyosan visszatérő vendégek leszünk.
A szálloda igen jó fekvésű, a fürdőtől nem messze található. A szoba, amiben elhelyeztek klimatizált volt, amire a nagy meleg miatt szükség is volt. A személyzet többnyire figyelmes és kedves, az étteremben a pincérek néha kicsit "mogorvábbak". A szálloda szolgáltatásai kivállóak, nagyszerű a wellnes részleg.
Az árak egy ilyen helyhez képest (4 csillag) reálisak, habár elsősorban jómódú embereknek valók. A hétvége során jól éreztem magam a családommal a város gyönyörű, jól megközelíthető, csak ajánlani tudom mindenkinek. Negatívumként csupán a korábban említett "mogorvább" stílust tudnám felhozni, amit ment, hogy sok volt a vendég és persze közöttük is sok volt a külföldi, ami nem egyszerű feladat, illetve az étkezések során az ebéd és vacsora egyezőségét tudom még említeni, ami szintén elviselhető. Nagyon jó érzésekkel távoztunk és szívesen visszatérnénk a családommal.
Nagyon jól éreztük magunkat. A személyzet nagyon kedves, segítőkész. Orvosok, kezelő-személyzet "emberként" bánnak a gyógyulni vágyókkal. A gyógytornászok könyörtelenek, de profik. Megéri szenvedni, mert a harmadik naptól újjászületik az ember. Súlyos negatívum, hogy a gyerekmedencébe a felnőttek beleteszik a lábukat!
Akkor már jobban jár a gyerek, ha a felnőttekkel egy medencében fürdik. . . . Kevésbé súlyos, de attól még negatívum, hogy az úszómedencébe folyamatosan ugrálnak. A pihenni vágyók órákon át csak azt hallgatják, hogy "egy, kettő, három, bomba. . . . . . " stb. . Az ugrálók nagyon zavarják az úszókat is. Akik ugrálásra vágynak (beleértve az eszetlen felnőtteket is), menjenek az Aquaparkba. A gyógyvíz csodákra képes.
Nagyon tetszett a szálloda, holott a nevéből ítélve nem gondoltuk volna, hogy ilyen különleges bánásmódban részesítik a vendégeket. Édesanyámék a szemközti hotelben voltak nászúton, és azt mondták, hogy ennek a Hotelnek már akkor Béke hotel volt a neve. . .
na, gondoltuk akkor megint sikerült egy retró szállást kifogni, de szerencsére akkorát csalódtunk, hogy csoda :D A szoba tiszta volt, a személyzet leírhatatlanul kedves, figyelmes! ! ! Ez nem sok szállodában mondható el! Az ételek bőségesek, nagyon finomak. Talán egyetlen kritérium az az, hogy akik gyerekkel szeretnének idejönni számolni kell azzal, hogy az átlag korosztály 50-es és nem mindenki nézi jó szemmel, hogy hangoskodnak a gyerkőcök. . . A központi részen van, jókat lehet sétálni, és aki az éjszakai életre vágyik annak sem kell messze menni. Hangulatos éttermek, táncos, zenés helyek vannak a környéken. A fürdő is ott van az utca végén. . . nagyon jól éreztük magunkat és ha utunk újra errefelé téved, akkor mindenképpen visszatérünk!
Nagyon érzik a szállodán, hogy a Hunguest lánc tagja. Profi irányítás, felkészült, kedves személyzet mindenhol. (Az első hely, ahol a londiner "leste" az érkezésünket és azonnal felajánlotta szolgálatait. Nem volt tolakodó, csak a dolgát végezte. ) Telefonon előre kért különleges kívánságot is maradéktalanul teljesítették.
Szép hely, főleg a gyógyfürdő része, a hotelben sajnos nem volt jó tapasztalatunk. A hotelszemélyzet kedves, közvetlen. Az étel persze finom, a svédasztalos étkezést jobban szeretjük mint az a la cartot. Az étterem személyzete viszont nem mosolyog, egy hölgy volt, aki a nagy rohanásban mindig megállt,hogy hogy vagyunk, de mikor augusztusban visszamentünk már sem ő, sem a szintén kedves fiatalember nem volt ott, és ez nem az első.
Önöknél miért változik szinte havonta a személyzet? :/ 4-5 ember ugyanaz, meg az étteremvezetők, de más is észrevette. És ha már közvetlen kapcsolatban áll szinte a felszolgáló a vendégekkel, akkor miért nem mosolyog? persze nem állandó colgate reklámot várunk, de egy köszönés vagy egy jó étvágyat is hiányolva van néha, meg mindenki szereti ha mosolyogva fogadják.
Párommal 4 napot töltöttünk el a Béke hotelben Hajdúszoboszlón. 2 db összenyitható nagyon szép kényelmes szobákat kaptunk. Tisztaság mindenütt. Fedett úszómedence 10-15 méteres lehet :( Kinti és benti termál medence jó. Az étterem kínálatával nem voltunk megelégedve,remélem azóta fejlődött a szakácsok ízlelőbimbója.
A pincérek sem voltak kedvesek. Vizeskancsó se asztalon se a pulton nem volt. Hőség viszont volt az étteremben,gyorsan ki is menekültünk. Többi alkalmazott kedves volt. Köszönet a masszőr hölgynek aki szuperül dolgozott és nem csípett le a kifizetett időből :) ahogy az szokás néhol.