A háromcsillagos Hotel Xavin Restaurant & Wellness a Baranya megyei Tenkes-hegy lábánál fekszik. A napsütötte Harkányban található szálloda immár 15 éve áll a pihenni, szórakozni, különleges élményekkel gazdagodni vágyó vendégek rendelkezésére.
A varázslatos kisváros és környéke számos olyan programlehetőséget rejt, mint a lovaskocsis városnézés, a sétahajózás a Dráván vagy a látogatás az Európa-hírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben.
Kellemes,Enek tudatában a koncertek, beállópróbák szolgálatszáma sem kevés. . . nyugodt környezet, minden részletre kiterjedő figyelem a formatervezés, díszítés és kényelem összehangolásával. A büféreggeli tartalmas, talán a kenyérkínálatot lehetne bővíteni teljesőrlésű, vagy rozskenyérrel is.
Nagyon kellemes napokat töltöttünk a Xavinban, a személyzet és a környezet kifogástalan volt, várakozásunknak megfelelő volt minden. A wellness részleg tiszta, kulturált, az étterem pompás, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne szép napokat egy nagyon kellemes környezetben eltölteni.
Közel van a városközponthoz és a Harkányi Fürdőhöz, az épületen feszítő 3 csillag mellé nyugodtan ott lehetne egy negyedik, jól felszerelt és új hatású az egész hotel. Az ételek nagyon finomak! A wellness-részleg 5-6 személy részére kényelmes, ami így az utószezonban nem is volt kihasználva teljesen. De több embernek már kicsi lenne.
A wellness részben a medence vize (korábban többszöri jelzés ellenére is) hideg, a legtöbb embernek élvezhetetlen. Sajnos ezt az akkor jelenlevők is így gondolták, mert az összes - wellness részt használó vendég az egy, igen szűkös, vese alakú jakuzzit használta, amiben úszni nem lehet.
Ez igen zavaró volt, legfőképpen az, hogy nem igazán veszik tudomásul hogy valamin változtatni kellene. Attól, mert 100 m re van a harkányi fürdő, élvezetessé lehet tenni ezt a kis wellness részt is. Azt a szobát kaptuk, amit kértünk, a szoba teljesen rendben volt. A gyerekágy kicsit kemény volt. Az étkezés teljesen rendben volt.
Kiváló elhelyezkedése van a hotelnak , nagy parkolóval alig pár száz méterre a strandtól. A nagy medence karbantartását elhanyagolták , egyébként a szolgáltatásokkal teljesen megvagyok elégedve. A szobák tökéletesen megfelelnek a hotel minősítésének , azaz 3 csillagosak. Van hűtő , tv és kb. ennyi.
Nagyon szép a szálloda. Személyzet kedvességével, ételek bőségével és finom ízvilágával teljes mértékben elégedettek voltunk. Egyedül ami nem tetszett,hogy utazás előtt egy nappal értesítettek minket ,hogy kell a szobánk másnak így egy szobába kerültünk -zsúfoltan-a gyerekekkel.
A legnagyobb forróságban érkeztünk meg a szállodába, ahol a klimatizált szobák és a wellness-részleg hűs medencéje azonnali felfrissülést hozott. Csendes környezetben, kertre néző erkélyes, kényelmes szobát kaptunk, a legkényesebb ízlést kielégítő berendezéssel és gyönyörű fürdőszobával. . . De ez csak a kezdet!
Napról-napra fedeztünk fel újabb apró részleteket, ami a tulajdonos szépérzékét, jó ízlését tükrözi. A Zsolnay-gyár eozinjai és porcelánjai a falakon, a vitrinekben, a liftajtó felett. . . A berendezés különleges keveréke a keleti és mediterrán stílusnak, mindig ráfeledkeztünk egy-egy újabb szépségre. Az étterem, a konyha kiváló, a felszolgálás kifogástalan. Jó a választék, a harmadik estén a teraszon vacsoráztunk a várt "büfévacsora" helyett étlapról választhattunk. Gyönyörködtünk a szép terítékben, a hímzett abrosz-szalvéta összhangban. Kipróbáltuk a "bringóhintót" a fura négyszemélyes biciklit, a recepciós hölgy kedvesen felajánlotta,hogy lefényképezi a vidám attrakciót. Mindent összevetve csodás négy napot töltöttünk Harkányban, interneten választottam ki a szállodát, ami kicsit "zsákbamacska", de jobban nem is választhattunk volna. Baráti négyesünk megszavazta a Xavinnak a negyedik csillagot!
Ha nem lenne Harkányban ez a szuper szálloda,Harkányt lelehetne törölni a térképről. Internetes helyfoglalással indult,ami korrekt,és gyors ügyintézés. Megérkezés normális fogadtatás,kellemes szobában elhelyezés. Kicsomi,azonnali wellnes próba. Tuti. Étkezés:Választékos reggeli és vacsora,amit bírsz,ha nem figyelsz a desszertnek nem marad hely.
A személyzet aranyos,segítő kész. Főleg aki hintót rendelt nekünk és le is fotózott bennünket(sajna a nevére nem emlékszem,bocs). Na szóval:Harkányt ez a szálló tette emlékezetessé számunkra.