Meridian Thermal Hotel Akupunktúra és Természetgyógyászati Centrum Harkány Harkány bemutatkozása
Megnyílt Harkányban az Európai Unió támogatásával megvalósult Meridian Thermal Hotel Akupunktúra és Természetgyógyászati Centrum, amely a téli meleget és az egész intézményre kiterjedő klimatizációt a környezetvédelem és energiatakarékosság jegyében megtervezett geotermikus energia szolgáltatja.
Nagyon jól éreztük magunkat,remek volt a kiszolgálás és az ellátás,szuperek a medencék is. A szobák nagyon kényelmesek,tiszták,rendezettek és klimatizáltak. Meg voltunk elégedve.
A szálloda a belvárostól alig pár percnyi sétára egy nyugodt, csöndes udvarban helyezkedik el. Alig néhány éve épült és láthatóan még a kerti rész kiépülőben van, ám mediterrán hangulatával,kinézetével a vendég szinte a tengerparton érzi magát. A személyzet nagyon segitőkész, a szobák frissek és tiszták.
A fürdőrész kellemes hangulatú. A svédasztalos reggeli is változatos, bár nekem a friss gyümölcssaláta hiányzott. Kellemes hétvégét töltöttünk el ott, ajánlani tudom mindenkinek, aki ki szeretne menekülni a hétköznapok taposómalmából. Valóban feltöltődik itt test és lélek. Remélem lesz még rá alkalmam,hogy visszatérjek.
3 éve épült szép kicsi szálloda közel a fürdőhöz. A szobák és a berendezés - a fürdőszoba is - kényelmes, modern. A tisztaság beköltözéskor megfelelő volt, de a 4 nap alatt még a szemetet se vitték el, a tájékunkra sem néztek. A reggeli elég gyenge, s ami még nem fordult elő, az elfogyott EGY kancsó gyümölcslé után kérésre sem hoztak másikat.
Nagyon jó volt! A személyzet kedves, a szállás szép és közel volt a gyógyfürdőhöz és a központhoz. Jó volt hogy,volt 2 medence és az hogy az egyikben gyógyvíz volt így ha fürdésre vágytunk nem kellet egyből átmenni a gyógyfürdőbe. A másik medence inkább a gyerekeknek kedvezett mivel langyos volt.
A medencéket kérésre 1 óra alatt feltöltötték és nem kellet többet várni. A reggeli nagyon finom volt és kedvünkre válogathattunk a sajtokból és zöldségekből. Összeségében nagyon jó hely és mindenkinek csak ajánlani tudom!
A személyzet néha lekezelő volt,de a szobák tisztasága,rendezettsége ezt egy kicsit kompenzálta.Az ágyak igazán kényelmesek voltak.A medencék tiszták és kellemes vízűek voltak.A reggeli egy kicsit szegényes,lehetett volna nagyobb választék belőle.A fürdő pár 100 méterre volt a szálláshelytől.
Tobb mint 600km utaztunk ezert a nyaralásért. A recepcion kiderult, hogy tobbe fog kerulni a szállás,mert benéztek valamit. 2 napjukba kerult mire szembe meg merték mondani,de megegyeztunk. Viszont,ha nem fizettuk volna ki,akkor sem lett volna jogos,ez lett volna a tanulopénzuk. A személyzet-ismerosok,barátok-csapata nulla hozzáértéssel.
Az étkezés kulon fogalom,a reggelihez pénzért kínálták a kávét-máshol onthetek kétszer is. A pulton 2 fajta szalami,sajt,szo szerint 2 kiskanál lekvár. A sult tojást,fott tojást,virslit nem ismerik,márhogynem éheztunk. Az egésznek -zimmer feri-hangulata volt. Aztan egyik nap pihenni akartunk a szobában,de muszáj volt elmenekulnunk,mivel bekapcsolt a tuzriado,elviselhetetlen hanggal,5 perc alatt muszáj volt lemenni a strandra,mert ott nem lehetett maradni. Mielott megnyitották volna ezt a helyet,eloszor ezeket a hiányosságokat kellett volna orvosolni. Suru elnézést kozepette,nekik kellett volna minket kompenzálni,nemhogy még mink fizetunk ilyen szolgáltatásért.
Tavasszal nyílt meg a szálloda. Nagyon szépen kialakított, modern szálloda. Szép szobák, rendkívül kényelmes ágyak (kemény matracok), esztétikus fürdőszoba. Nyugodtan beleférne még egy csillag. Wellness részlege is kiváló, gyógyvizes medencével rendelkezik (sajnos csak beltéri). Környezete már kívánni valót hagy maga után.
Maradjunk annyiban, hogy 'nem az igazi'. Óriási hibája a szakmai dilettantizmus. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki rendelkezne a szállodában szakirányú végzettséggel. Ha igen, akkor jól titkolja. Mindenesetre mindenki rendkívül segítőkész és barátságos. Semmi rosszat nem tudnék mondani a hozzá nem értésen kívül. A vendéglátásnak a szívélyességen kívül nyomát sem véltem felfedezni, ami elsősorban a reggeliben nyilvánul meg. Minimális választék. Gyenge minőségű alapanyagok. Példának okáért a narancs juice-t valószínűleg neve nincs szénsavas narancsital helyettesíti. Katasztrofális. Csak bízni lehet benne, hogy a tulajdonosok előbb-utóbb rájönnek hibáikra és akkor ez lehet Harkány legjobb szállodája.