A Thermal Hotel Harkány a városka egyetlen gyógyszállója, amely újonnan kialakított termálmedencéinek, gyógycentrumának, éttermének és hangulatos szobáinak köszönhetően az utóbbi években komoly hírnévre tett szert a régióban.
Már az érkezéskor tudtam, hogy ez a kikapcsolódás nem az igazi, ugyanis a 316-os és 317-es szobát kaptuk, ami szerintem a szálloda legkisebb szobái, nem beszélve arról, hogy a két szoba között egy ajtó volt, természetesen minden áthallatszott. Kértem "rendes" szobákat, de a recepciós hölgy még csak fontolóra sem vette a csere lehetőségét.
Ha nem 300 km távolságból utaztunk volna, azonnal visszafordulok. 5 álmatlan éjszakát töltöttem el így, egyedül a gyógyvíz vigasztalt és az, hogy legalább az étkezésre nem lehetett panasz. Mivel nem először voltunk itt, nyugodtan mondhatom sokat romlott a szálloda színvonala. Még tavaly is kiemelkedően kedves volt a személyzet, most majdnem mindenki fásultan tette a dolgát, kivéve a fürdő részleget. Szerintem az ár és a kapott szolgáltatás messze nincs arányban.
Feleségemmel jártunk ott,szülinapi meglepi volt a Wellness hétvége. Nagyon kedves a személyzet,a reggeli és vacsora bőséges kínálattal rendelkezett,finom volt! A szobák szépek,tiszták a wellness részlegük elfogadható,a szauna falú az nagyon szuper. El dugott helyen van,nehéz megtalálni. Szép a parkja,kellemes a környezete.
Párommal ketten töltöttünk itt hat napot. Nagyon jól éreztük magunkat. Nekünk minden kiváló volt! A termál medencék használatáért külön kellett fizetni,de ennyi belefért! A szoba nekünk nagyon megfelelt,a fürdőszobával is minden rendben volt. A személyzet kedves segítőkész. Az ellátás kiváló!
Családunknak tettszett a szálloda. A belső medence vize nem igazán volt meleg. Viszont a szaunavilág, a szaunafalu kárpótolt. Korábban a termálmedence használatáért külön kellett fizetni, most ez is benne volt a csomagban. A svédasztalos ételek is minden esetben finomak voltak. Személyzet is minden esetben kedves volt.
A fogadtatás kedves volt, megkaptuk a kellő információkat. Viszont a szobába érkezéskor ért meglepetés, ugyanis olyan kicsi volt a hely, hogy a bőröndöm sem fért el, úgy kellett átemelni az ágy túloldalára. A padlószőnyeg foltos volt, a fürdőben a csempe, járólap kopott, a radiátoron rozsdafolt.
A fürdő részlegen hideg volt, csak köntösben tudtunk feküdni a pihenő ágyon, a medence vize szintén hűvös. All inclusive szolgáltatást kértünk, ami már az első este megbukott, ugyanis rosé bort szerettem volna inni, erre közölte a pincér, hogy az nincs benne az all inclusivban. Akkor vörösbor, erre az volt a válasz, hogy az sincs benne! ! ? ? Este vagy délután ha a bár részénél szerettünk volna eltölteni az időt, szintén beöltözve lehetett csak, ugyanis ősz lévén, rögtön a bejárat mellett, ahol állandóan az ajtót nyitották, oda vágódott a hideg. Jártam sok négycsillagos szállodában az országban, sajnos azt kell mondjam, ez nem az!
3 éjszakát töltöttünk ebben a szép hotelben.Csoda szép helyen van,itt tényleg kilehetett kapcsolódni. A reggeli és a vacsora választéka bőségesés egyben nagyon finom. A problémánk csak annyi volt,hogy a fürdőszoba ajtót nem lehetett becsukni.A többi észrevételünket viszont rögtön kijavították.
Pár pozitívum azért sorolható fel a szállodával kapcsolatban. Például kedves, szolgálatkész a személyzet, szép udvara van, kulturáltak a közösségi helyiségek. De ez NEM 4 CSILLAG! És akkor az indokok: Felháborító, hogy egy 4 csillagos szálloda az éttermében kifőzdei minőségű, ócska evőeszközt mer kitenni az asztalra!
A szoba lassan felújításra szorul, de már most sem lehetne ezen a színvonalon kisméretű hagyományos képcsöves televíziót alkalmazni! A 2 egyszerű úszómedencétől egyáltalán nem voltam elájulva, akkor már inkább a városi fürdő (ami viszont elég távol van). Pihenni jól lehet a szép kertben a medence mellett. Az ételek mind finomak voltak, a minőségre nincs panasz (kivéve az édességként kínált előregyártott, bolti jellegű, száraz piskóták és linzerek! ), de rendkívül szűk a választék. Ez ebben a kategóriában elfogadhatatlan, mely persze a valódi 4* és 4*superior kategória italáraival társul! Csak hab a tortán, hogy a szálloda hangszigetelése rendkívül rossz, a folyosókról, szomszédos szobákból minden zaj behallatszik!
A személyzettel kezdeném illemtudóak, kedvesek, aranyosak .... még folytathatnám. Az ételről annyit bőséges változatos, a süti jó ötlet a vacsora után. Minden szuper volt.
Gyönyörű, csöndes környezetben álló, hangulatos megjelenésű, szebb napokat látott szálloda. Kényelmes ágy, jól árnyékolható, tiszta szoba, számzáras széffel, saját terasszal. Hibás zsanéru szekrény, hiányos világítás, vacak TV nem működő távkapcsolóval, a szobában lassú, szakadozó Wifi.
Zuhanyzós káddal fölszerelt fürdőszoba némi tisztasági kifogással (ajtókeret). Nagy belső úszómedence, kellemes kültéri pancsoló, sok napozóágy, hangulatos szaunák, príma masszázsszolgáltatás (fizetős). Gyógymedence csak külön belépőjeggyel (? ! ) Bőséges és változatos büfé reggeli állandó kínálattal, de gyenge minőségű gyümölcslével, egysíkú teakínálattal (se zöld, se gyümölcstea, csak fekete tea különböző aromával). Semmiképpen nem négy csillagot -járunk három csillagos termál hotelbe, ami minden tekintetben többet és jobbat kínál. Összességében a megemlített hiányosságok ellenére jól éreztük magunkat négy napig, amit a standard ár kb. feléért töltöttünk ott, így értékén fizettük meg.
Azért választottuk ezt a hotelt,mert a tájékoztató kisfilm és a fényképek meggyőzőek voltak. A hotel csendes környéken fekszik,kicsit messze a fürdő,de belefér. A hotel bejárata szép,sok féle növény,fa és virág pompázik körülötte. A kert hatalmas és rendezett,parkolás megoldott. Maga az épület a régi fénykort idézi,retro.
A bejelentkezés gyors volt,a tájékoztatás 0. Ma sem tudjuk,hogy mi volt a "csomagban"a harkányi vízkúra? Első benyomás recepció+környéke ok,viszont az emeletek már tükrözik a múltat. Az ajtók kulcsosak,nehéz lógó fémkulcstartóval ,4*? ? A szoba kicsi retró,mini orion tv,dög meleg(drága lett volna a légkondi). Az ágy kényelmes volt. Lukas,régi fürdőköpeny,hiányzott a kötő belefűzőkéje. Az erkély a kertre nézett,ez tetszett. A reggeli ok,nem haltunk éhen(az ivólé vizezve volt). A vacsora nem 4* hotelhez méltó minőség volt! Nem azon izgultunk,hogy mi minden finomságot zabálhatunk össze,hanem lesz-e olyan,amit meg merünk-e enni! Evőeszközt keresgélni kellett. A felszolgálókon látszott,hogy nem érzik jól magukat! Az étteremben szőnyeg van? ? ? ,ez a szőnyeg visszaköszön a hotel folyosóján sőt a falon is. Az emeleti köztéren lukas 70 évekbeli ülőke. A kinti medi vize nagyon jó volt. A wellnessmedi ok,de az alga a szélén megjelent. A gyógyászati részleget nem vettük igénybe(a csomagunk tartalmazott 15 perces masszázst),nem tetszett az ott dolgozók stílusa. A termálmediket KÜLÖN DÍJjal lehetett igénybe venni! Ez felháborító,termál hotelben fizetni a termálvízért? A wellness wc borzasztó! 2-ből 1 működött,büdös volt és igénytelen,takarítónénit nem láttunk. Nem fogunk többet itt megszállni. Ez a hotel nem 4* besorolást érdemel,sok hotelben jártunk már(4*),de ez messze elmarad mindegyiktől.