Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Harkány bemutatkozása
Harkány egyik fő nevezetessége a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. Az itt található gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömörben szenvedők tüneteinek enyhítésére. A gyógykúra hatékony lehet továbbá mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában.
A strandfürdő egész évben várja a fürdőzőket.
A Dél-Dunántúl legnagyobb, 7 féle csúszdapályából álló csúszdaparkjuk egyedülállóan izgalmas élményt nyújt kisebbek és nagyobbak számára egyaránt.
Kihagyhatatlan 2023. október 2.gyerekekkel járt itt
Számunkra Harkány az egyik legjobb kikapcsolódást jelentő hely Magyarországon. Az idei évben 10. éve nyaraltunk itt együtt a nagycsaládunkkal. Én a családommal, húgom a családjával és a szüleink. Nagyon szeretjük a fürdőt a gyógymedencéket, lepkemedencét, úszómedencét, csúszdákat. Egy igazi családbarát strand, hatalmas zöld alapterületével.
Nagyon sok jó időt töltöttünk itt. Jövő évben is itt fogunk nyaralni. Az egész napot a strandon töltjük minden évben az egy hét alatt. Már várjuk a jövő évi nyaralást is. Esténként pedig nagyon kis sétákat teszünk a városban amiről feltöltök egy fotót is. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a Baranya megyei gyöngyszemet.
A parkoló melletti parkoló automata csak aprópénzzel, vagy mobilos sms beküldéssel működik. Nem lehet papírpénzzel, vagy bankkártyával fizetni. A fürdő területén az útbaigazító táblák hiányoznak. Az értékmegőrző széfeket megtaláltam, de azt, hogy hol lehet hozzá zárat szerezni azt már nem tüntetik fel, egy strandi elárusítótól kellett információt kérnem.
Az értékmegőrző kaució mellet még költséggel is jár, amit csak készpénzben lehet kifizetni. A szabadtéri medencéknél a víz tiszta, de sehol nincs minimális árnyékolás - akár napvitorlákkal - sem. A fürdőépületben vannak piktogrammok, amik nem adnak egyértelmű irányítást, hogy mi, hol található.
Kezdem a sort a beléptetéssel: - csak a főbejáraton tud bejutni az ember, ami a legtöbb szállástól a legmesszebb van; - a pénztáraknál nincs kifüggesztett árjegyzék Orvosi ellátás: rámpa hiányában az elsősegélyhelyen keresztül lehet megközelíteni (csak lépcső van); a kezelőfülkék szűkek, a masszírozó ágyak nem eléggé leengedhetők Öltöző: mozgássérült öltöző nincs kialakítva.
A csoportos öltöző belülről nem reteszelhető. Tisztálkodás: mozgássérült zuhanyzó nincs kialakítva. Medencék igénybevétele: - kültéri termálmedence belépő lépcsőfok-magasság még a mozgásában nem korlátozott embernek is túl magas; a lépcsők és az ülőpadokból több helyen hiányoznak a burkolatok Épületen belüli közlekedés: lépcső-lépcsőhátán Beltéri termálmedence kerekesszékkel nem körbejárható, így pihenésre szolgáló padok nem megközelíthetők ÖSSZESSÉGÉBEN: elkeserítő, hogy a néhány éve több mint három-milliárd forint kormányzati támogatásból nem jutott az akadálymentesítésre sem szándék, sem anyagi erőforrás.
Hát nem hiszem hogy valaha eljövünk még. A strand számunkra megosztó élményeket adott. Applikáción keresztül vásároltuk meg a jegyünket, mert elvileg úgy gyorsabban és várakozás nélkül bejutunk. Hát ehhez képest 1 órát vártunk, hogy bemehessünk. A strand előtt fel van festve a 1,5 m távolság tartás, amit senki nem tartott be.
És strand biztonsági őrei sem foglalkoztak ezzel. Mi meg csak szépen vártunk még betolong a tömeg. Azért a strandon belül megjelent a múlt rendesen. A mosdón az ezeréves ajtók, lehullott csempe. De itt van már a jelen a gyönyörű parkosított udvar és egy-két újabb étterem is.
Kihagyható 2020. szeptember 10.a párjával járt itt
SZEPT. elején kerestük fel a híres fürdőt életünkbe először és utoljára is. Ennek oka a következő. Messziről érkeztünk,250 km ről és mi naivak azt hittük h min. este 8 ig nyitva lesz mint ahogy más fürdők is általában. Erre a pénztáros hölgy du n 5 kor közölte hogy 6 ig vannak nyitva és fel 6 kor el kell hagyni a medencét de ez a fel óras bohockodas is igy délutani akció keretében is 4600 e ft lenne !
! ! ! Mi nem szoktunk egész nap ázni bőven eleg 3 óra fürdés egy ilyen zsufolt helyen a nyugdijas klubba ,na de ez vicc kategoria. . Mindegy,lenyeltuk ezt a békat,helyette mást csinaltunk Pécsen és másnap újra próbalkoztunk korábbi időpontban érkezni. Bejutottunk nagy nehezen nem volt egyszerű ,több mint fel óra volt a zárható fizetős kabin keresés,mert ez nincs benne a 4600ft ba,aztan öltözes,vetkőzes,pisi stb. Wc tiszta volt éppenséggel. Kézfertőtlenítőt is láttam nyomokban,és unatkozó uszomestereket is. Minden volt ami kell,lángos sör ,kutya f. . . a [moderálva - a szerk. ] a büfébe amit nem vettünk meg természetesen. Heringparti volt a kinti medencében ezert azt is kihagytuk,+ezer fok semmi árnyek. Valaki írta hogy kb 5 éve leszedték a fa árnyékolot ,na az mostanaig ugy van félbehagyva kérem szépen . . Bent a mély vízbe kerestünk árnyekot és némi meleg vizet. Voltam mar lényegesen jobb fürdőkbe(pl GYŐR,KOMAROM)is, ez nem lett maradandó élmeny azt hiszem. Ilyet nem láttam sehol hogy fel 6 kor medence elhagyás van ,hihetetlen és egyben érthetetlen számomra. Remelem valaki majd elmagyarazza miért ez a szokás itt. Mindegy többet nem megyünk Harkanyba az tuti. Nem éri meg ,drága és rossz [moderálva - a szerk. ]! Nem értem azt sem hogy minek jönnek buszostul csapatostul cseh ,horvat stb népek amikor baromi sok jo gyogyfürdő van a nyugati határnal is pl. . vagy az Alföldön is. Egy pozitivum amit mondani tudok az a fürdő körüli parkositas ,park jatszoterek és parkoló is van bőven! Még valami,Miért nem ír több látogató értékelést? csak tavalyi értékelést látok . . . .
Decemberben kerestük fel a fürdőt, így reálisan csak a fürdő fedett részéről tudok véleményt formalni, a három " szívecskés" értékelés is csak erre vonatkozik. A fedett fürdő, ill. a hozzá kacsolódó két nyitott, de télen is üzemelő gyógyvizes medence korszerű, nagy vízfelületű, sok vendég befogadására alkalmas.
A wellness részleg nem túl nagy, de szintén modern, az egész nagyon tiszta rendezett. Ami negatívum: mindössze egy büfé üzemelt, az is horror árakkal. Italt, rágcsálni valót célszerű kintről vinni. A strandrészen áthaladva úgy tűnik, ott a múlt uralkodik. Kb 20 éve jártunk itt utoljára: akkor is pont ilyen volt. Erősen gyógyfürdő jellege miatt inkább az idősebb korosztálynak ill. mozgásszervi betegségben szenvedőknek ajánlom a gyógy és wellness részleget.
Kihagyható 2019. szeptember 11.gyerekekkel járt itt
Gyerekekkel ne menj ide! Idősek, betegek fürdője! Unokáinkkal mentünk el a nyáron, mert ez volt a kívánság. Több, mint 30 éve jártam itt utoljára, megdöbbenve láttam, hogy még most is ugyan azok a kabinok állnak rendelkezésre az átöltözéshez, ami sok évtizede. A festésen kívül más felújítás nem történt.
Drága azért, amit kínálnak. Vagy a gyerekek fürdenek játszanak vagy a felnőttek, mert, nincsenek olyan medencék, ahol a játszó gyerekeket felügyelve a felnőttek is élvezhetik a fürdő adta lehetőséget. A csúzdáknál a napon lehet aszalódni, aki nem csúszik. A korlátozás rengeteg, a csúzdánál is és a medencéknél is. Az udvaron körbesétálva az időseknek hirdettek plakáton programot. Nem volt szép látvány, hogy a medence körül és a napozóban száradtak fellógatva a fürdőlátogatók ruhái. A gyógyfürdő részébe a gyerekek nem fürödhetnek egyáltalán, de nem is lenne javasolt bemenni, nem a gyógyvíz miatt, hanem mert rengeteg idős ember ücsörög a vízben órákon keresztül. . . . . . . . . . . . . Nincs hely, ahova leüljünk, ha étkezni szeretnénk. Kevés helyen fogadják el a szép kártyát. A kinti gyermekmedencénél is gond, hogy nem lehet sehol leülni, nincs árnyék se. Ráadásul jött egy család ikrekkel, akiket kénytelenek voltak a szülők a földre fektetve átöltöztetni a nagypapa vagy dédipapa csak ácsorgott a szatyrokkal a kezében, nem volt hova letenni, leülni. A gyermek medencében nem működtek az eszközök, vagy rosszul működtek. :( Az unokáink is azt mondták ide soha többet nem jöjjünk, pedig imádnak fürdőkbe járni, wellnessezni. :(
Kihagyhatatlan 2019. szeptember 6.gyerekekkel járt itt
Egy kellemes napot töltöttünk a fürdőben a családommal. Tetszett a kedves fogadtatás a bejáratnál. A fürdő kialakitása , a park, az étkezdék, a medence tisztasága, hőfoka. Az unokáim nagyon jót fürödtek, úsztak, csúszdáztak. A büfében fagyiztak, lángosoztak. Mi is nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet a fürdő vezetésének, további jó munkát kivánunk!
Kihagyhatatlan 2019. augusztus 31.gyerekekkel járt itt
Harkányba jártunk. Gyerekeinkkel, és 3 csodálatos unokáinkkal. Felkerestük a Harkányi fürdőt, és kipróbáltuk a medencéket, csúszdákat. A fürdő tiszta volt, a környezete ápolt, a belépésnél kedves fogattattás, mindennel megvoltunk elégedve. Lángos, fagyi, finom kávé. Egy jól sikerült kirándulás volt, az iskola ovoda elötti utolsó hétvégén. Még viszatérünk!
Kihagyhatatlan 2019. augusztus 28.gyerekekkel járt itt
Gyerekekkel Harkányban kötelező a strandfürdő és csúszdapark:). Nagyon jó kis hely, kedves pénztárosokkal és beléptető személyzettel. Sok zöld, tömegben is szellős, mindenféle büfé (vigyázat: strandolós étlappal! ). A gyerek medencébe szerencsére csak lábon engedik be a felnőtteket, nincs abban dagonyázó apuka, anyuka:), a víz hőfoka teljesen gyerekbarát.
A lepke medence méreténél fogva elég helyet biztosít még forgalmasabb napokon is. Amire figyelni kell a csúszdapark csúszdái 120 cm-es vállmagasság felett használhatók ki teljesen, kisebb csemetéket felnőttel vagy egyáltalán nem engednek le a szigorú (és ezért nagyon nagy respect! ! ! ) úszómesterek.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 243 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.