Kis fagyizó kiülős, napernyős terasszal a város központjában, pink szín domináns, a kastéllyal szemben lévő parkolónál. Bár többet is végigpróbáltam - nagyjából mindet, amit nyitva találtam, de egyetlen valamire való fagyizót sem igazán találtam Hatvanban.
Az volt a benyomásom, mintha minden fagyizó ugyanabból a forrásból dolgozna: átlagos, nem karakteres, mondhatni jellegtelen és feledhető ízek, egynek elmegy kategória. Azért nem az albán vonal, mert az tényleg büntet. Itt a Pingvinben a pisztáciát kóstoltam, színre halovány, ami még nem jelent semmit, de ízre is az volt. Állagra kissé folyós. Kiszolgálás gépiesen funkcionális. 220 Ft egy gombóc, átlagosnál kisebb méretű.
A Pingvin fagyizó teraszán Hatvan szívében kávézni ültünk le, a kávé nem volt valami különlegesség, leginkább átlagosnak mondanám. Kértünk egy Túró Rudi fagylaltot is, valamint egy levendulásat, egyik sem tett rám mély benyomást. A levendula kölnibe való nem fagylaltba, mondjuk ezt a fiam rendelte, aki Tihanyba beleszerelmesedett a levendulába.
Étel-ital tekintetében három pontra taksálom a helyet, a kiszolgálás kedves, az atmoszférát a Kossuth tér biztosítja, összességében jó élmény volt ez.