Hatvan város Heves megye délnyugati részén található, a Hatvani járásnak a székhelye. Hatvan a Zagyva partján fekszik. Átlagos tengerszint feletti magassága 105 m. A folyó már vízvédelmi létesítmények között folyik, így a környék elláposodása már nem jellemző.
Nevezetességei: Grassalkovich-kastély, Szent Adalbert plébániatemplom, Hatvany Lajos Múzeum, Szent Sebestyén-szobor, oroszlános szökőkút.
Kívül-belül tetszetős, szép kis kávézó Hatvan központjában. Sütemények, különféle kávék és remek zöldség-gyümölcsitalok kaphatók. A szilvás sütim finom volt. A fahéjas álom nevü italom különféle gyümölcsök keverékéből nagyon ízlett. Ide még be fogok jönni.
Kívülről a színes csalogató szakács hatására bejjebb léptem a modern, tiszta helyiségbe. Még nem volt dél, csak én voltam vendég. Körülnéztem, tálcát vettem, majd a nagy választékból finom hurkát, céklát majd egy kávét fogyasztottam. Az ételek és a mosdó is rendben volt.
A szoba padlásszoba, ami nem tragédia, ha előre közlik. Retró bútorok, illetve annak tünnek. Az éjjeliszekrényen alig fér el a mobiltelefon, a lámpa olvasásra alkalmatlan. A 3 fogas a tükörnél van, tehát gyakorlatilag nem haszálható főleg így télen kabátokkal. A 4 csillagos konyhai rész...