1947-ben először Hédervéron találkoztak hazánkban krumplibogárral. A felfedezés - bár helyesebb az észlelés kifejezés - 50. évfordulója alkalmából szobrot állítottak a növényvédelemnek, krumplibogár szoborral.
Kihagyhatatlan 2023. április 8.a párjával járt itt
1996-ban készült egy remek dokumentumfilm, címe: "Leptinotarsa, avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltűnéséről Magyarországon". Nagyon tetszett! Alapos munka, és kitűnő szórakozás is ráadásul. Szóval, igen. . . itt, Héderváron látták Magyarországon először a krumpli-, burgonya- vagy kolorádóbogarat, azóta terjedt el nálunk is mindenhol.
A Polgármesteri Hivatallal szembeni kis parkban található a fiatal művész alkotta bronz szobor, melyből ez az egyetlen hazánkban. Szépen kidolgozott, az eredeti állatnak a sokszoros nagyítása. Még jó, hogy igazából nem ekkora! Sajnos, hogy két lábából már leflexeltek.