Személyzet mindenki szuper volt. Tisztaságra 4et adtam, de csak azért mert igazából tiszta volt minden, viszont vmi volt a fürdővel. . . Éjszaka mindig csatorna szag lett. Első éjjel után szóltunk vmit csináltak (gondolom) mert következő este rendben volt, viszont 3 éjjel újra. Nem szóltunk már mert amúgy is jöttünk el. . .
Szogáltatás: hát fele nem volt amit írtak az ajánlásba. Többen is írták jakuzzi---hol volt? én csak alig bugyborékozó medencét találtunk. Örvényáramlatos medencét is írtak foglalás után hát ezt sem találtuk. Egy szimpla medence volt( gondolom az volt vmikor) Elhelyezkedés kerítésen kívűl kocsi nélkül ki nem mozdultunk (nem mertünk) Esti séta faluban? Felejtsd el! Állat simogató: lovak és teheneken kívűl, ja meg két kecskén kívűl más állat nem volt. Mind karámon belül ha kerítéshez jöttek lehetett simogatni. Ami viszont nagyon nem tetszett: ha kértünk inni (üdítő, sőr) akkor mindig fel lett számolva pluszba szervíz díj az amúgy is drága italok mellé. Nem a szervíz díj összege volt a gond (120FT). Én szintén azt mondom egyszer nagyon jó pár napra.
Igazán példaértékű az a munka, amivel ezt a szép, régi kastélyt felújították. Minden porcikája a mai kornak megfelelően élhető, de jelen van benne a történelem, a múlt levegője. Egyedül a wellness részleg szűk kicsit a mai igényekhez képest, de ottjártunkkor éppen annak bővítésére készültek.
Kíváncsian érkeztünk 4 napos kikapcsolódásunk, pihenésünk helyszínére, mivel ezt hozta nekünk a Jézuska. Ami tetszett: kényelmes szoba, világos fürdő, ízletes ételek, ha fogyott folyamatosan töltötték fel a svédasztalt, kedves, barátságos személyzet, csendes környezet.
A legjobban a színes bútorokkal berendezett, világos reggeliző helyiség nyerte el a tetszésemet, mindkét hosszán hatalmas üveg felülettel. Igazi különlegesség volt számomra " A kastélyba zárt város" szlogen igazán egyedi kivitelezése. Tényleg olyan a 2-ik emeleten, mintha egy-egy utcasoron a különféle házak között sétálnánk, kisebb terek, különféle padok is vannak, a szobaszámok egyben a házszámok. A liftet is igazán jól sikerült álcázniuk. Ami nem tetszett: A stílusok keveredése! A szobában a mahagóni fa bútor mellé átlátszó műanyag szék és zöld/narancssárga műbőr fotel került. Azt végképpen nem értem, hogy miért kellett a kertben a szép nagy fenyő szomszédságába műanyag pálmát "ültetni"? Ez már számomra kimeríti a gics fogalmát. A wellnes nyitáskor még élvezhető volt, de viszonylag kicsi, alacsony, ezért délután már teljesen párás, forró levegőjű, nekünk oxigénhiányos. Itt főleg jellemző a stílusok keveredése: Fortuna szobra mellett az átlátszó barnás műanyag szék, a szép kék-zöld mozaik csempéjű medence mellett bordó zuhanyozót és tükörcsempés falat is láthatunk, ezt fokozza még az 5 és 6 ágú sötétkék csillagokkal dekorált gótikus mennyezet, ez így már sok volt nekünk. Gondolom az ünnep miatt mindennap volt, kastély túra, kézműves és zenés foglalkozás, karácsonyi dalok, majd citera zene. Igazán igyekeztek a vendégek kedvében járni. Összességében jól éreztük magunkat. Tudom, hogy vannak visszatérő vendégek, de számunkra ez a hely megmarad az egyszer látni kell kategóriának. Ez elsősorban a kicsi wellnes miatt van így, mert mi jobban szeretjük a nagy fürdőket, ahol télen is vannak kinti medencék, de ettől függetlenül nem jöttünk el keserű szájízzel, csak a szépre fogunk visszaemlékezni.
Építő és javító szándékkal írom: Májusban voltunk először itt családostul,két felnőtt, két 20 éves és egy 15 éves gyerekkel. Akkor el voltunk ragadtatva, ezér jöttünk vissza dec végén, 4 napra. Csalódás volt. Erősen hanyatlott a színvonal. Példák: - első este a wellness jó volt, szauna 95 fokos még fél 9 után is.
Második és 3. este 6-kor a szauna 70 fokos, folyamatosan hűlt, 7 órakor már csak 60 fokos. A gőz lehűlve. Az infra nem működik. Személyzetet nem láttunk. Törölköző és lepedő nincs. A szauna utáni hidegzuhanyból csak pislákol a víz. Jakuzzi vize hűvös. - Étterem: reggelinél gyakran lefogynak az enni és innivalók, lassan pótolják. Vacsoránál ez még fokozottabban így van, főleg 8 órától. Az italautomatával szembeni sarokban lévő ételek hidegek. Desszert 8 után nincs, - elfogyott - mondja a személyzet. - Személyzet: agyonhajszolt, fáradt tanulók. . reggel is és este is ők vannak, minden nap, míg ott voltunk. Ezért figyelmetlenek. Italfogyasztás nyugtáját nem iratják alá. - Ételek: visszatérésünkben ezek is motíváltak. Sajnos. Esett az ízvilág színvonala, az ételek változatossága. Összességében most másodszor sajnos nem volt jó a benyomásunk, hanyatlónak éreztük a színvonalat. Kellene egy belső, szakemberek által végzett kontroll, hogy ez a folyamat megálljon, visszaforduljon. A hely, a kialakítás, a térség. . . mindez megérdemelné a törődést. A javulás reményében Miki21
Az őszi szünetet töltöttük ott a "City"-ben, az a gyerekeknek egy megvalósult mesevilág! Rettentően élvezték minden pillanatát, a kiskapukat, a színpadot. A személyzet maximálisan kedves, segítőkész,az ágyak kényelmesek a tisztaság tökéletes az ételek változatosak és finomak.
Teljes elégedettséggel távoztunk, gyerekes családoknak csak ajánlani tudom, nem kell folyamatosan a fegyelmezéssel bajlódni, van tér a játékhoz. A wellness nem túl nagy, de nem is azért választottuk, túra utáni felmelegedéshez tökéletes! Az egyetlen negatívum a falu, jobb a kerítésen belül maradni, vagy autóval indulni kirándulni.
4 éjszakát töltöttünk el a Hotel Vécsecity-ben.Nagyon jól éreztük magunkat. Finom ételek, profi és segítőkész személyzet, kedves tulajdonos.Sok-sok BAGOLY.....hogy miért is.......Aki elmegy megtudja........Tiszta szívvel ajánljuk!!Tisztaság maximális! Nyugalom,csend,pihenés.......
Csütörtökön 13 óra körül érkeztünk, és bár már akkor elfoglalhattuk volna a szobánkat, első utunk az étterembe vezetett. Kedves mosolygós lány hozta az étlapot, és amíg választottunk, felvette az italrendelést, amit szinte azonnal ki is hozott. valami vadból készült ételt rendeltem az étlapból. . .
Sajnos nem tudok hozni vadat, volt a válasz. . . akkor kérek egy marhapörköltet. . . sajnos azt sem mondta kényszeredett mosollyal. . . Emiatt a rossz kezdés miatt nem adtam kiváló minősítést. Amit ez után tapasztaltam az nagyon tettszett. A személyzet kedves, messziről köszönnek, a tisztaság hibátlan, az ágyak kényelmesek. Az ételek finomak voltak, az éttermi személyzet hibátlanul teszi a dolgát, gyorsan hozzák az italrendelést, és folyamatosan tüntetik el az asztalról a használt tányérokat és evőeszközöket. A kastély mint egy múzeum, azzal a különbséggel, hogy minden megfogható, kinyitható, kihúzható. . . A belsőépítész nagyon egyedit alkotott a terekkel, formákkal, színekkel. A wellness és a külső medence méretét tekintve szerintem alul méretezett, azaz kicsi. a kastély környezete a kis tóval, és lovardával hangulatos, és szépen gondozott. Mi inkább bejártuk a környéket, mert látnivaló akad bőven. Füzér, Regéc, Boldogkő vára, Vizsoly, Tokaj, Sárospatak. . . Nagyon szép emlékekkel tértünk haza.
Január végén a szállodába hoztunk össze egy "család-egyesítés" jellegű találkozót. Együtt töltöttük e gyönyörű környezetben gyermekeinkkel a hétvégét. A vendégszeretet, a környezet, az ellátás csillagos ötös. Külön említést érdemel, hogy "nem féltik a berendezést" a vendégektől.
Nincsenek körülvéve a korabeli bútorok kordonnal, ráülhet a 100 éves székre, fekhet a régi, faragott ágyban stb. Ráadásul pótszilveszteri mulatság is volt ott tartózkodásunk idején. A négytagú cigányzenekar brillírozott. Volt egy ötödik társuk is, amolyan "hézagpótló" lehetett a szintetizátorral, hogy amíg a húros hangszerek pihennek, ő legyen a hangulatfelelős. Hiba volt! ! ! Egy ilyen színvonalas helyhez méltatlan. Nincs repertoárja, két percig keresgél a telefonján, utána a szintetizátoron, hogy mit játsszon. Két azonos műfajú zenét nem tud egymás után, akik felálltak táncolni, egy "produkciója" után leültek, mert vagy megunták nézni a keresgélést vagy olyan volt a következő zene, amire mást kellett volna táncolni. Hangja is hagyott kívánni valót, a szövegismerete pedig kettes alá. Amit a négy ZENÉSZ felépített, ő percek alatt lerombolta. nem akarom miatta lehúzni a szállodát, de ahogy a jót értékelem, a rosszat is kritizálom. A hotel iránti szimpátiám teljesen pozitív, annyi történt, hogy a vacsora után nem sokkal felmentünk a szobánkba és a tűzijátékot már onnan néztük meg, még akkor is, ha lemaradunk az éjfél utáni kínálatról.
Egy téli hosszúhétvégét töltöttünk a szálloda kastély szárnyában. Már több kastélyszállóban is jártunk, de ez kiemelkedik, mivel fontosnak tartják, hogy az ott lakó vendég megismerje a tulajdonos motivációját. Egyedülálló, hogy a kastély több szobája közösségi térként használható, tehát nem múzeumként tekintenek rá.
Ajánlom a kastélytourt, sok érdekességet mesélnek el. A kastélyszoba tágas, kényelmes, a személyzet nagyon készséges. Az étel a szokásos négycsillagos szintű. A City apartmanok nagyon egyediek, de nagyobb gyermekekkel mégsem ajánlanám a helyet a wellness részleg mérete miatt. Mind a belső, mind a külső medence nagyon apró. Remek kirándulóhelyek vannak a környéken, akár egy hétre való programmal.
Feleségemmel és 2 gyermekünkkel választottuk a hotelt egy hosszú hétvége eltöltésére. A hely gyönyörű, óriási területen fekszik a hotel, ahol a gyermekek feltalálták magukat. A teljesség igénye nélkül van kilátó, állatsimogató, kerti tó, gyönyörű belső környezet. A szobák tiszták voltak az ételek pedig finomak, a személyzet pedig kedves.
A welness részlege elfogadható, telt hátz esetén picit zsúfolt, de nem zavaróan. Biztosan visszatérünk még. A hotel és a falakon belül minden rendben van, csak ajánlani tudom. A falakon kívül pedig. . . . . hát az nem biztos, hogy szép látvány. :-(