Hangulatos kávézó és cukrászda Hévíz sétáló utcáján. Nagyon finom a kávé, különlegesség, hogy egy pici tölcsérben fagyit is hoznak mellé. Azért az igazi erősség a fagylalt. Óriási a választék, egy hét alatt sem tudtuk mindet megkóstolni. Igazi kézműves fagylalt, nem csak a nevében az, és hatalmasak a gombócok. Nehogy kihagyjátok, ha Hévízen jártok.
H a Hévízen járunk nem hagyhatjuk ki ezt a cukrászdát, mert a fagylaltot itt kell megvenni, megkóstolni. Sajnos a választék olyan nagy, hogy egy hét nem elég annak eldöntésére, hogy melyik a legfinomabb. Itt ízek, színek kavalkádja közül lehet választani, a baj csak az, hogy a választás igen nehéz.
Egy korábbi bejegyzésemben említettem, hogy a Café Rigoletto aggódott a közelükben horgonyt vetett albán fagylaltozó gagyi minőségű dömping fagyija miatt. Hát mostanra már lenyugodtak a kedélyek és semmi aggodalom a pánikra. Nagyon meg voltunk elégedve a tisztasággal, a kiszolgálással, na és persze a finom süteményekkel ezen a kora őszbe torkolló nyaralásunkon.
Pozitívuma a cukrászdának, hogy reform sütik is elérhetők. A rendelésfelvétel nagyon gyors volt és kedves volt a kiszolgálás is. A paleo süti viszont sajnos nem volt finom, élvezhető. Túlságosan tele volt édesítőszerrel, émelyítően édes volt, más ízt nem is lehetett emiatt sajnos érezni.
Már sok alkalommal jártunk a Caffee Rigoletto-ban, de most kicsit más volt a fogadtatás. Az összes asztalon kint volt egy A5-ös méretű kétoldalas szórólap, amely az albán "fagylaltmaffia" csalásaira hívja fel a vendégek figyelmét. Aggodalmuk jogos, hiszen alig száz méterre is van egy ilyen üzlet, ahol ugyanilyen (300 Ft/gombóc) áron mérik a színezett, gyümölcsöt nem, de sok mesterséges anyagot tartalmazó fagylaltjaikat.
Két tele fagyispultnyi kínálat, nehéz választani. Nálam az eper/csoki fagyi dönti el egy fagyizó minőségét: ha az jó, a többi is valószínűleg minőségi. Itt az eper fagyi eperrel, a csoki csokival van, 5*. 300 Ft-ot kérnek egy gombócért, de az tisztességes adag, nincs lehúzva a kanál. Pozitívum még a diétás fagyiválaszték.
De nem csak itt hanem sehol az egész városban nem kaptunk somlóit pedig itt külön reklámozták is! Ha Hévízen vagyunk rendszeresen fagyizunk itt szerintünk a városban az egyik legjobb fagylalt itt kapható. A kiszolgálás korrekt és a személyzet segítőkész. A hely elég szűkös itt mi kint a teraszon vagyis a járda másik oldalán kialakított részen szoktunk leülni.
Hévízi kedvenc cukrászdánk/kávézónk a Rigoletto. Az ember nem is gondolná, hogy egy kávézóban is lehet lift, amely a tetőre repít. Óriási fagylaltválaszték, melyek között mindig akad pár diétás. Gluténmentes tölcsérek, sétálókelyhek nagy választéka. Nagyon finomak a sütemények és a kávékülönlegességek.
Marcipán tortafigurák kaphatók itt is és a cég webshopjában is. Említést érdemel a honlap is. Hiányosságként említem meg, hogy a mellékhelyiségek meglehetősen kicsik.