A hévízi Szentlélek templomot Bencsik Pál apát építtette 1996-1999 között, Bocskai János keszthelyi építészmérnök tervei alapján. A templom alapkövét 1996. május 27-én helyezték el, amely Pünkösdhétfőre esett. A templomot Dr. Szendi József veszprémi érsek tentelte fel.
Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester öntötte a templom két új harangját, melyeket Szent Péterről és Szent Pálról neveztek el.
Elég látványos épület, messziről kitűnik az öttornyos templom a táj házai közül. Amikor arra jártunk, éppen egy esküvő fejeződött be,. és lelkesen fényképezkedett a népség a templom környékén. Igyekeztem nem lefényképezni őket, mégis csak magánügy, de alig volt rá lehetőség.
Így hát elsétálgattunk egy átizzadt pólóban a násznép között, miközben egy testes vőfény nagyon népieseket és hát mókásnak szántakat szólt. Un. modern templom, a múlt század kilencvenes éveiben épült, a szent, a magyaros és a korszerű ötvözete.
A helyiek körében csak Kék templomként nevezett Szentlélek templom a belvárostól kifelé vezető úton egy domboldalon található, mögötte kis fizető parkolóval. Csodás világoskék színe igazán jól illik Hévíz városához. Ez egy új építésű katolikus templom, amelyet 1999-ben szenteltek fel, és közel 1000 fő befogadására alkalmas, ezzel a város legnagyobb szakrális épülete.
A templom hét tornya a Szentlélek hét ajándékát jelképezi, felülnézetből pedig egy kitárt szárnyú galambra emlékeztet. A templombelső modern. Inkább kívülről érdekes, sőt, kívülről szerintem nagyon is az, impozáns, a városban járva feltétlenül érdemes útba ejteni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 375 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.