Hidegség egyik nevezetessége a 18. századból származó Harangláb, mely a Fertő-táj nagy vízrendezései előtt a hidegségi csónakkikötő mellé épült. Magas vízállás esetén a vízről érkező áruszállítók és halászok érkezését harangszóval jelezték a település lakóinak.
A harangot majdnem elköltöztették a Szentendrei Skanzenbe, mely csak azért hiúsult meg, mert túl költséges lett volna a harang súlya miatt.
Csak úgy átsuhantam volna Hidegségen, de ez a harangláb letérített, persze, hogy kiszáll az ember, megnézi, aztán rékerestem ZigZag leírására, és már nem is volt mit hozzátennem. Sajátos egy darab, nem baj, hogy megmaradt, jó ez itt. Valamit őriz, hordoz.
A kis falu központjában, a Fő út és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében található a Harangláb, amely a település egyik látványossága. A XVIII. században építették, amikor a Fertő-tó partja még itt húzódott ezen a szakaszon, és itt volt Hidegség csónakkikötője.
Később a vízszabályozás, vízrendezés eredményeképpen közel 5 km-rel eltávolodott a tó széle a falutól. A Harangláb, vagyis a harang jelzőkészülékként szolgált, azt jelezték vele, ha a kikötőbe halászok vagy áruszállítók, kereskedők érkeztek. A Haranglábban egy harang található, amelyet Friedrich Seltenhofer öntött 1820-ban Sopronban. Ő volt a Seltenhofer dinasztia első tagja, ez az egyik legkorábban készült harangja az országban. A harang mind a mai napig az eredeti felfüggesztésen, kézzel szólaltatható meg.