Fura képzetem maradt erről a Petőfiről (persze, mindig rossz oldalról süt éppen a nap), szóval körbenézegettem, és akkor elraktam magamnak, hogy olyan, mint egy felszálló pillangó, éppen szárnyat bont. A szobrász szándékai szerint a szobor a forradalmi lendületet mutatja éppen.
Igen, hát valami történik, mozgásban van, fúj a szél, de akkor is valószínűtlenül nagy az az úti köpönyeg vagy sátorlap, malaclopó stb. ami körülötte kereng. Na, de legalább különbözik a többi hasonlótól. Sokáig küzdött érte a város, többször megpróbáltak szobrot állítani a nagy költőnek, hol nem jött össze a pénz, hol azt mondták, hogy főleg az életútjában szerepelő helyek Petőfi-szobrait szeretnék inkább támogatni. De végül meglett mégis, itt van.