A Hollóházi Porcelángyár múzeumi épületének földszintjén egy kis kávézót is kialakítottak. Eléggé zsúfolt a hely, a pénztár egyúttal a múzeum és a látogatóközpont pénztáraként is működik, illetve a helyben megvásárolható porcelánokat is itt lehet kifizetni, becsomagoltatni.
Az udvaron terasz, játszótér, díszes szökőkút is található, némi zöld gyeppel körítve. A kávézó kínálat nem túl széles: palackozott Coca Cola szénsavas italok, Cappy és Top Joy gyümölcslevek, Fuze tea, ásványvíz, kávé, továbbá Csíki Csempész italok (áfonya, vodka, keserű). Egy 0,5 l-es Cola 400 Ft-ba került, Top Joy-ból a kedvenc mangó sajnos nem volt, viszont helyette görögdinnye és feketeribizli igen (350 Ft). A benti asztalok a helyszűke miatt nem igazán kényelmesek, ezeket részben rakodótérként is használja a személyzet. Körbe a polcokon számtalan megvásárolható porcelán található, mint egy kis raktárban.