Hollókőn járva kihagyhatatlan ez a pékség. Azonkivúl ,hogy igen sok féle hires hollókői rétest készítenek, de a pékárukból is nagyon nagy a kinálat. Ott jártunkor finom pogácsát és 3 féle rétest vásároltunk nagyon jó áron. Aki arra jár igazán ajánjuk ezt a helyet, a kedves kiszolgáló hozzáértése miatt is.
Az ófaluhoz autentikusan is illeszkedő házikóban van a pékség és a hozzá tartozó bolt is. Csábító péksütemények és udvarias kiszolgálás fogadott bennünket. Az árak nem voltak vészesek, talán egy picivel magasabbak, mint máshol, de megfizethetőek. Azért a házi, kézműves terméket meg kell fizetni, mert cserébe minőséget kapunk.
Mind a megvásárolt juhtúrós pogácsa, kakaós csiga, mind a hagymás kenyér finom volt, bár a kenyér másnap már veszített frissességéből. Ízlett minden, úgyhogy nem bántuk meg, hogy betértünk a hollókői sétánk során.
Jó minőségű, kézműves pékárukat sütő pékség Hollókő főutcáján, hagyományos palóc tornácos házban, a templom és a sajtos szomszédságában. Már kívülről hívogatnak a finom kenyerek, péksütemények. A névtábla fölött hatalmas szív formájú fonott kalács lóg, a verandán a kosarakban látható több mintatermékük, ami bent kapható.
A falat hagyományos népi pékeszközök díszítik. Belépve finom kenyér és süteményillat száll a levegőben. Sokféle terméket kínálnak: a magos és rozsos házi kenyerek mellett többfajta kalácsot, kiflit, zsemlét (25 Ft), kürtös kalácsot, juhtúrós pogácsát, hókiflit, habos süteményt. Vettünk mákos rétest (400 Ft), szépen sült, annyi töltelék volt benne, hogy alig lehetett beharapni, valamint kakaós fonott kalácsot (390 Ft). Kedves, mosolygós kiszolgálás. Folyamatosan sok vásárló volt, de gyorsan haladt a sor. Helyben is le lehet ülni 2 asztalnál, de az udvaron is lehet ejtőzni.
A pékség egy hagyományos házban található. Finomnál finomabb kalácsokkal és egyéb házilag elkészített kenyerekkel várják a vevőket. A kiszolgálás nagyon udvarias. Mindenkinek ajánlom, aki erre jár, semmiképpen sem hagyják ki ezt az egyedi kis helyes, falucskát. Ajánlatos megkóstolni, ugyanúgy hazavitelre is a frissen sütött pékárut.
Vásároltunk haza hagymás kenyeret, ami nagyon de nagyon finom, ízletes és különleges volt. Mindenki talál valami finomságot, amit a száj és szem kíván. Nem lehet onnan elmenni üres kézzel semmiképpen sem.
A Kalácsos kézműves pékség a hollókői Ófaluban, egy hagyományos hollókői házban várja a helyieket és a turistákat. Már a közeli szállodában, reggelinél is felfigyeltünk a különlegesen finom péksüteményekre, az ottani infoanyagból tudtuk meg, hogy a töltött mini kürtőskalács náluk készült.
A pékségben mesebeli kalács, mini briós és túrós táska mosolyog a vevőkre. Természetesen a külonleges magos kenyerek mellett zsemléket, perecet, sós pogácsát es sok-sok finomságot megvásárolhatunk. A kiszolgálás is kedves, példamutató. Mindenkinek ajánlom, aki erre jár. Elvitelre, vagy nassolásra, esetleg éhségűzőnek. Sok-sok mindent vásároltunk és hoztunk haza tőlük!