Ez a tenyérnyi kis település magában hordozza a jelent és a múltat, az egyszerűséget és a nagyszerűséget. Ebben a környezetben, 1987-ben építettük vendéglőnket, melyet évről évre bővítettünk, szépítettünk, megtartva Hollókő régi hagyományát, hisz ebben a miliőben szeretnénk mi is megtartani a hollókői emberek évszázadok óta megőrzött, megszokott és továbbadott vendégszeretetét.
Vendéglőnket a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Védnöki Táblával jutalmazta.
Most már úgy látom, a Muskátli vendéglőben voltam a legtöbbször Hollókőn. Valahogy így alakult. Évekkel ezelőtt is, amikor ott laktunk a cimborákkal az Potla házban, nem a házzal szemben lévő vendéglőbe mentünk, hanem ide, mert ez akkor is nyitva volt. Meg ma is teljesen megfelelőnek látszott.
Szóval, az udvar, sok virággal,, a hosszú séta a lépcsőn le, a nagyobbik helyiség teljesen üres, oda ültünk, ahová akartunk, és ma nagyon meleg volt, inkább ittam, mint ettem. Egy palesztin gyerekkel voltam hazát mutogatni, mondtam, hogy nem ehet disznót, hoztak neki palóclevest marhából, nekem meg palóc szeleteket, tulajdonképpen ennyi volt az ebéd a kb. 8 deci limonádémmal együtt. Nagyon gyorsan hozták, az ital nagyon jó hideg volt, az étel meleg, szóval ezzel is minden rendben, a palóc meg palóc, ha leves, ha szelet, úgy nagy általánosságban mindennel meg voltam elégedve. Ez így, amit elmondtam, 8400 forint. Nem tökéletes, de nagyon ajánlható.
Nagyon megtetszett ez a szép étterem és kinéztük magunknak, hogy ott ebédelünk. Sajnos ez a nagy tömeg miatt meghiúsult. Amikor megérkeztünk még senki nem volt az étteremben, és szerettünk volna asztalt foglalni későbbre. Ezt nem lehetett. Igy amikor visszamentünk óriási sorállás fogadott és nem volt hely.
Családdal, egy törpével, öten voltunk egy péntek délután a vendéglőben. A négyévesnek volt a helyhez illő fa gyerekszék, amiről kényelmesen elérte az asztalt, és egyedül tudta enni a gyerekadagot, amit kért. A kiszolgálással minden rendben volt, az ételek finomak voltak. (Én még olyan finom sztrapacskát, mint amit ott adtak, sehol nem ettem.
Párommal tértünk be ide, nagyon szép a bevezető út, gyönyörű virágos. Az étkezés helye egy félig nyitott fedett teraszos rész. Tele mindenféle falusi, régi használati és dísztárgyakkal, a padokon rongyszőnyegek, nekünk nagyon bejött. Élő cigányzene volt, a hegedűs egy-egy vendéghez odament, megkérdezte, mi a kedvenc nótája, amit aztán eljátszott nekik.
Az ételek kiválóak, bőséges adag, ízlésesen tálalva, finom is volt. Egy negatívum volt. Általában megvárják, míg az asztalnál mindenki elfogyasztja az ételt és akkor viszik el a tányérokat. A párom épphogy befejezte, már lépett is oda a pincér, vitte el a tányérját. Én lassabban eszek, később végeztem, de épphogy letettem az evőeszközt, még le se nyeltem az utolsó falatot, már nem is volt előttem a tányér. Ilyet még sehol nem tapasztaltam, nem is tetszett. Ettől eltekintve a környezet és az ételek minősége, mennyisége nagyon jó volt, ajánlom másoknak, a korábbi negatív bejegyzésekkel szemben.
Ebédeltünk itt, miután az előző hollókői étteremben elfogyasztott vacsoránk, túl gyorsan távozott belőlünk. Gondoltuk megpróbáljuk a Muskátliban. Párom palóclevest, én káposztás sztrapacskát fogyasztottam. A leves isteni volt, a káposztás izé meg szárazon guruló nokedlik, reszelt káposztával.
A kiszolgálást két pincér végezte, ezért mindent kétszer kérdeztek meg. Jobb, mint egyszer sem! A hangulat semmilyen. Egy kamionponyvát félrenyitva lehet belépni az asztalokhoz. Álgerendákon álkancsók biztosítják az álpalóc hangulatot. A kaja viszont ez esetben normál ideig maradt bennünk. Nem mondom, hogy nem ajánlom, de aki eredeti palóc hangulatra vágyik, az ne itt keresse. :-)
Érdekes volt itt ebédelni. A rendelést felvevő hölgy legnagyobb megrökönyödésére egy kancsó tiszta vizet kértünk, ezek után majd nem elhitette velünk hogy nem iható a víz! ! De végül mégiscsak iható, csak az nem kerül 1000 forintba mint az ásványvíz. A gyümölcsleveshez nem kaptam kanalat, úgy kellet kérni.
Megnézte a hölgy mihez kértem? AZ étkezés végén vettük észre hogy 4 emberre 2 darab papírszalvéta jár, mi úgy parasztosan elszaggattuk így jutott mindenkinek. A felszolgált étel finom volt. Egy levest és négy főételt fogyasztottunk, a számla 8900 ft. A felszolgálás színvonalán lehetne javítani.