Félve tértünk be ide, a nagy drágaság miatt, ami a környéken uralkodott. Sejtésük beigazolódott. . . A választék nagynak mondható, de mi csak palacsintát rendeltünk, ami nagyon tetszett, finom volt. Én hortobágyi palacsintát kértem, pedig nem vagyok oda érte, de ha már itt vagyunk akkor megkóstolom. . .
A pincér, aki minket kiszolgált (kopaszodó/középkorú), a környéken a legjobb, azt garantálom: kedves, gyors, precíz! Ami negatívum az az ár, nem gondolnak a szegényebb rétegre? ! Megközelítőleg: 4000 ft, 4 adag palacsinta, plusz a szervízdíj (jó az egyik hortobágyi palacsinta volt)! ! ! Mi lett volna ha kérünk előételt, levest, főételt, bort, pálinkát? Ez azért túlzás! Gyönyörű, hangulatos hely, bent is ámultam, bámultam olyan szép a berendezés, igazi gasztroélmény nyújtott a csárda, de drágán. Olyanoknak ajánlom csak, akik sok pénzt mernek áldozni egy ilyen élményért. A pontozással most gondban vagyok, valahol a jó és a kiváló között helyezném el a vendéglőt.
A Kuvasz Világtalálkozó közben egy pohár sörre és egy tál gulyáslevesre leülni a tornác elé - és nézni a sokadalmat - tökéletes volt. Kellemes cigányzene, készséges pincérek, megfelelő hőfokú sör, jó étel. Az árak - figyelembe véve a csárda elhelyezkedését - elfogadhatóak és a kutya se zavart senkit, nem szóltak érte. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Buszos kirándulás alkalmával jutottunk el a György napi kihajtásra a Hortobágyra. Ebédünk a Hortobágyi Csárdában volt megrendelve. Finom gulyáslevest kaptunk, s két hatalmas illatozó szalagos fánkot! Még most is a számban érzem az ízét, pedig már rég volt április. Közben a cigány húzta a nótáinkat, kellemes hangulatban ebédelhettünk.
Szép cserépkályhákat láttunk a termekben, szép muskátlik az ablakokban, stílusos berendezés, függönyök, asztalterítők. Tisztaság minden fele, öröm volt itt járni, a puszta közepén, a hangulatos Hortobágyi Csárdában.
Ha a Hortobágyon kirándul valaki ez az a hely ami egyből szembetűnik, mint lehetőség az ebédre. A kinti rész, jó idő lévén megtelt, így bentre tudtunk leülni ahol kellemesen hűvös volt. Tisztaság van mindenhol, a mosdó is teljesen használható! A kiszolgálás visszafogott, a pincérek felveszik a rendelést és mennek is tovább.
Rengetegen megfordulnak náluk, ez látszik is rajtuk. Teljesen személytelen vendéglátás de az ételek finomak, elég nagy adagok. Senki sem távozik innen éhesen és bár van szervízdíj, de ez fel van tüntetve az étlapon, ami ráadásul nagyon szépen van összeállítva.
Finom ételek, sajnos túlterhelt kevés pincér. Kedves kiszolgálás ,egyedi az országban. Érdemes betérnie mindenkinek aki szeretne különleges egyedülálló ételekkel megismerkedni a magyar hagyomány jegyében.
Ha Hortobágy, akkor semmiképpen sem mehetünk el a kilenclyukú híd és a csárda mellett (mi a hídon és a híd alatt is átmentünk a biztonság kedvéért), a csárdába pedig betértünk, a helyi ízek kóstolása végett.
Az étlap több tájjellegű ételt tartalmazott, én megkóstoltam a szürkemarhapörköltet, amely tökéletesen volt elkészítve és bőségesnek is bizonyult, de a gasztrokommandósok például bivalyból készült ételeket is ehetnek itt. Gondolnak azért a hétköznapi ételek kedvelőire is. A teraszon, a fák árnyai alatt mesés volt az ebédet elkölteni, déltől cigányzenekar játszott. Hatalmas volt a tömeg, tömve volt az egész épület vendégekkel, szerencsére mi még dél előtt megérkeztünk. A parkolás a csárda előtt szinte reménytelen küldetés, ám a mosdó tiszta és színvonalas volt. Mindenképpen kalkuláljanak a szervízdíjjal! Az étlap nem csupán az ételeket tartalmazza, hanem képeket és történeteket a tájról és a vonatkozó állatokról, ám emlékeim szerint idegen nyelven nincsenek feltüntetve az ételek, és a pincérnek is meggyűlt a baja a németekkel. Kártyával is lehet fizetni. Nem tucathely - de nem is a sarki hamburgeres árait fogjuk itt találni. A lovasnapokra kitelepülve Mátán is meg lehetett kóstolni az ételeket, természetesen egyszerűbb körülmények között, sátorban és pultos kiszolgálással, ám moderáltabb árakon, rétest és 100% szürkemarhából készült húspogácsát - sőt: szürkemarha-bélszínt! - tartalmazó hamburgert is lehetett kapni. Úgyhogy aki tájjellegű ételeket akar enni, annak bátran ajánlom a helyet!
Szívem csücske a Hortobágy, így nem volt kérdés az étterem választása. Az elso, kicsit hangulatrombolo élmény a 600 Ft parkolási díj az önkormányzat zsebébe, mivel a csárdának nincs saját tulajdonú parkolója. Elegáns dolog lenne legalább az éttermi számlába beszámítani, úgy is odaadnám borravaló gyanánt. . .
Pozitív viszont a modern, a mai kor igényeihez alkalmazkodó étlap: fel vannak tüntetve a paleo, a gluten mentes ételek stb. Gyors volt a kiszolgálás, finomak es bőségesek az ételek, tisztaság mindenütt. Ami viszont gyenge az a felszolgálók vendégszeretete, baratsagossaga: Unott a rendelés felvétel, semmilyen ajánlat nincs az ételekre, italokra vonatkozólag. Csupán kiszolgálók, nem vendéglátók. Ezen munkakörben is szükség volna a csárda hírnévhez, szellemisegehezc igazodo szemlelet váltáshoz. Szurkolok Önöknek, hogy sikerüljön mert így lenne teljes az élmény!
Barátaink hívtak el a Hortobágyra minket Pünkösd hétfőn. Mikor kiderült, hogy a csárdában fogunk ebédelni, nagyon megijedtem. Mert rossz véleményt hallottam (a régi) csárdáról. De nagyon nagy meglepetés volt számomra! Tisztaság és igazi csárda hangulat! Az étlap kiváló, csárda jellegű ételek főként szürkemarhából!
Az ételek frissek és nagyon finomak! Két picivel voltunk (1,5 évesek) mind a kettőnek tudtak etetőszéket biztosítani (pedig igen csak tele volt a csárda! ) Mindenkinek ajánlom!
A csárdában nagyon kellemes meglepetés volt,hogy a helynek megfelelően szürkemarhából készült hortobágyi húsos palacsintát ehettem. A pincér igazán kedves és gyors volt. A palacsinta finom volt és a bor amit a pincér kínált hozzá abszolút illett az ételhez. A hely hangulatos a kiszolgálás kedves és udvarias.
Az étterem kiszolgálása és gyorsasága megfelelő. Az ízek a magyaros ízvilágot hangsúlyozva finomak voltak. Kicsit sötétnek találtam a belsejét, de ez nem rontott semmin. Az étlap kínálata lehetett volna bőségesebb. Nem sok időt hagytak a személyzet a választásra. Jól lakottan és elégedetten távoztunk!