Kolodko alkotását a Kilenclyukú híd szekérállás felőli hídfőjének párkányán helyezte el. A híres festőnk, Csontváry alakja egy festékszórót tart a kezében, mellyel épp a híd lábát graffitizi össze. Kolodko Mihály a miniszobrot 2023. július 5-én helyezte el.
Kihagyhatatlan 2023. július 25.a párjával járt itt
Miféle ember lennék, még a sír a kivetne, ha nem mennék el felfedezni egy új Kolodko-miniszobrot? Szóval, mióta ez ott van, azon a helyen, azóta engem (is) vár. Hát ne várjon hiába. Ismerjük a Vihar a Hortobágyon című híres festményt, a hídon vágtató csikósokkal, alant a szürkemarhákkal, hát valahonnan innen festhette erről a partról a művész.
A másik művész meg megörökítette ezt a maga módján. Mókásan, játékosan, kolodkósan. Mert itt festékszórót tart Csontváry, akárcsak Lecsó, a gasztropatkány. Praktikus vonatkozások: nem lehet könnyen megközelíteni, ezzel aztán nem fogsz szelfizgetni, magasabban van annál. Ráadásul le van zárva a terület, építkezés zajlik éppen, kordon is védi. De úgy megnézném magamnak azt, aki meg tudott volna akadályozni a megnézésében. Egy előzetesen itt járt rajongó volt olyan kedves, és elorzott valahonnan egy raklapot, azt támasztottam létra gyanánt a falhoz, úgy másztam fel. Na, de hát ez a kaland, nem? Egyébként, hogy ne keresd sokat, a híd előtt lévő csárdával átellenben van, a csárdánál menj át a túloldalra, és ahol lehet, ereszkedj a híd támfalához. Meglesz az! Jó kirándulást, szórakozást!