2014. április 22.gyerekekkel járt itt 25 Miután baráti társaságunkkal eldöntöttük, hogy Püspökszentlászlón töltjük a Húsvétot, az interneten látható fényképek alapján a vendégházak közül a Mackólakra esett a választásunk. 6 felnőttből, és 8 gyerekből (a legkisebb 5 hónapos) álló csapatunk számára ideális szállásnak tűnt a tágas szobákkal, rendezett, nagy udvarral, játszótérrel, közösségi szobával rendelkező vendégház.
Már a megérkezéskor csalódást okozott a képeken látható tágas tér helyett a pöttömnyi és rendezetlen udvar. A kerti tó piszkos volt, a növényzet inkább dzsungelre, mint ápolt kertre hasonlított. Bár a szállást 13 főre biztosították, a közösségi terek (étkező, játszószoba, terasz) max. 5-6 fő kiszolgálására alkalmasak. A minden felületet beborító törékeny tárgyakat (üvegek, kerámiák stb. )a magát "bababarát" szállásnak hirdető vendégházba érkező gyerekek jó eséllyel lökik le, törik össze. Az étkező és a konyha kicsi és sötét. A képeken látható rácsos gyerekágy helyett egy érintésre összecsukló utazó gyerekágyat kaptunk. A szobák a néhány régi bútortól nem lettek "öko" stílusúak, csak dohosak és penészszagúak. A tollal töltött ágyneműben megtelepedő poratkák allergizáló hatását a tönköllyel töltött kispárnák sem tudták ellensúlyozni, így reggelre mindannyian erősen köhögtünk. Sajnos, mi nem ilyen szállásra számítottunk, és úgy tűnik, a vendéglátóink meg nem ilyen vendégekre. . .
Mackólak Vendégház & Ökoporta Püspökszentlászló válasza
Kedves Vendégeink! Köszönjük a hozzászólást, de ilyenre számítottunk. Emberek vagyunk és így színes a világ, mindenkinek minden mást jelent. Ami egyiknek tetszik, az a másiknak nem, ami egyiknek nagy, az másiknak kicsi. Aminek egyik vendég örül, hogy szép és örömet okoz neki, hogy ott van, az a másikat zavarja. Ez igy jó.
Át fogjuk gondolni, hogy mi az , amit mi ebből tanulhatunk és változtathatunk. Köszönjük az értékes hozzászólást! Kellemes időtöltést kívánok Önök számára kellemes helyeken és Vendégházakban!
Sajnálom, hogy rossz szájízzel mentek el, de nem éreztem azt, hogy hajlanának bármilyen kompromisszumra azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikben szerettem volna kiküszöbölni rossz érzésüket vagy megoldani az éppen adott Önöknek problémát okozó dolgot. Azt gondolom, egy kommunikációval és együttérzéssel és kompromisszumkészséggel minden problémán lehet segíteni!
2014. április 29., Abonyi Bea, tulajdonos