A Kiskozák söröző Hosszúpályiban érdekes egység. Ittam két deci szódát helyben, s kértem egy Dreher sört elvitelre. Utóbbi 260 forint volt, amire számoltak 30 forint üvegbetétet, holott, amennyire tudom a kisüveg nem visszaváltható. A 2 deci szóda 160 forint volt.
Ami azt jelenti, hogy decije 80 ft, tehát literje 800… Falusi kocsmában láttam olyat, hogy ingyen adták a szódát, vagy 15 forintért vagy 50 forintért decijét, no de 800 forintos literár, ez rekord. Nem mintha számítana az a pár forint, de azért furcsa, még étteremben is sok. Egyébként a mosdó tisztább, mint kocsmákban általában s vannak zöld növényeik. A választék kommersz. Nálam ez is 3 pont. S ha koszos lenne a mosdó akkor is 3 pont lenne… De ha tartanának jobbacska söröket meg borokat, már emelkedne a pontszám.