Na, de miért is ne lehetnék lourdológus? Mariológus már van nem is egy, és én is felkerestem már - külön kedvencem - vagy 30-40 Lourdes-i barlangot Magyarországon. Szerintem ez egy külön műfaj a kegyhelyek viszonylatában. És annyira bizarr, hogy Magyarországon is lépten-nyomon keletkezik, hogy megérdemli a tanulmányozást.
Van Bernadette-tel és Bernadett nélkül, koronával, korona nélkül, Mária is volt már szőke, barna és fekete, egyszer még - ha felnövök - nagy tanulmányt írok erről. Itt, Jászalsószentgyörgyön Nagy Zakariás úr és neje, Halmai Anna érzett késztetést arra, hogy ezt a remeket megvalósítsák, nos, most kissé méltatlan a közvetlen környezet, lévén építkezési anyagok tárolására használják és vadul káromkodnak is jókedvükben az építők, de szakítsuk ki a környezetből, nézzük önmagában, és merüljünk el benne.