A templomkertben található Szentháromság-oszlopot Varga Sándor és felesége, Sipos S. Emerenczia készíttette Baly Györggyel. 1903-ban került felállításra.
Elég ritka, hogy egy faluban két Szentháromság-oszlop is van, de itt ennek lehetünk tanúi. Sokáig nézegettem utólag, hogy melyik melyik, de aztán eldöntöttem, hogy ez a "vargás", ami a templomkertben van. És bizony különbözik is a másiktól. Ez az újabb. A rajtalévő szöveg pedig: "Isten dicsőségére állíttatta Varga Sándor községi közgyám és neje Sipos S.
Emerenczia 1903 évben. D. a. J. Kr! " Az Emerenczia név különösen megtetszett. Szóval, itt a felállás az, hogy ülnek ketten, a Fiú az Atya jobbján, ahogy illik, Isten glóriája háromszög, a Szentlélek meg valószínűleg egy sugarakat lövellő madár, aki közöttük röpköd. Nos, hát ennyiből is eltérnek a másik hasonló szellemű műtől. mely 1-2 százméterre található innen. Az oszlopot kis kerítés veszi körül, bár a madár nyilván simán ki tud repülni onnan.