Sokat jártam Kakasdon át egykor, ez a pici kis kápolna mindig ott leskelődik az út mentén, annyira velejár a községgel, hogy elválaszthatatlan. Igaz, mióta megvannak mellette a toronyóriások - faluház. , könyvtár - azóta nem ez a feltűnő, így időben hátrébb lépett és behúzódott a bokrétafék közé.
Kis darab múlt a rohanó világban, előtte zúgva dönget el mindenféle autó, ő meg még arról álmodik, amikor szekereken járták a földet az idetelepített svábok. Menj közel hozzá, általában nincs nyitva, de azért benézni szabad. Meg érdemes is.