A nemrégiben, folyó hó tizedike körül Kecel felé utazván megálltam Kalocsán, kifejezetten azért, hogy megkóstoljam a Pacalemberek Facebook-csoportban sokak által ajánlott pacalt a Nyárfa vendéglőben. Mi több egyik kalocsai csoporttárs arról is beszámolt, hogy amikor megdicsérte e fogást, jelezve, hogy ez a város legjobb pacalja, a felszolgáló kijavította, mondván, hogy országos szinten a legjobb.
A hely erősen retro, az étlap az étkezdék stílusában a falon olvasható. Rákérdeztem a pincér hölgynél, hogy ő mondta-e azt, hogy ez az ország legjobb pacalja, igenleges volt a válasz, de nem értette, hogy én ezt honnan tudom. Nem tagja az említett csoportnak, így elmeséltem neki e kis sztorit. Jelentem, a pacalpörkölt tényleg kimagasló, kifogástalan az alapanyag állaga és íze, s ugyanez elmondható a szaftról is. A színt látható a fotókon. A kovászos uborka szintén remek, ami bizony ritka, hogy ízre-állagra sózottságra semmi kifogás ne essen az uborkában. Ropogós héjú friss fehér kenyeret adnak hozzá, ami elfogadható alternatívája a kovászosnak. 3000 forint volt a pacal. Jó vétel. Összességében életem egyik legjobb pacalélménye. Kár, hogy az italválaszték elég gyenge, ha legalább az Asahi portfólió söreit tartanák, köztük Pilsner Urquellt, vagy a Heinekentől nem a vízízű Sopronit, hanem a Krusovicét. De hát nem, Soproni van csapon. Mondjuk lehetne rosszabb is, az Arany Ászok és a Kőbányai még jellegtelenebb. Ugyanez a helyzet a borokkal, csak nagyüzemi boraik vannak. A kilencvenes évek szintjén rekedt meg a borlap. Erős 4 pont.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.