Véleményem szerint Magyarország egyik legjobb rétese, de inkább a legjobb. Hagyományos kézzel húzott rétes, több féle töltelékkel. A mákost mindenképp érdemes kipróbálni. Az épület oldalában pedig nagy-szemű eper kapható. Udvarias kiszolgálás a rétesnél és az epernél is.
Baráti társasággal indultunk útnak. Útközben megálltunk ezen a kis helyen. A társaságból már többen ismerték és ajánlották,én még nem voltam itt addig. Ahogy beléptünk megcsapott a rétesek finom illata. A legfinomabb rétest eddig itt ettem. A kiszolgálás kedves. A hely kicsi,de tiszta. Nagy választék a rétesekben. Biztos,hogy máskor is bejövünk ha erre járunk. Köszönöm a finom ízeket.
Tavaly augusztusban Eger fele igyekezve már igencsak megéheztem, kapóra jött a kápolnai Rétes-Vár. (Szójátéknak sem utolsó. ) Tisztes, korrekt, friss rétest adnak itt, a választék nem nagy, érdekes, hogy többnyire kombinált tölteléket használnak, kínálnak túrós barackost (no és persze túrós mazsolást), mákos-tököst, mákos-meggyest, mákos-szilvást, van továbbá két “szingli-töltelékest” káposztást és meggyeset.
Az ár mindegyik esetében ugyanaz. Mákos-meggyeset kértem, ez az egyik kedvencem, a meggy savassága szépen ellensúlyozza a máktöltelék édességét. A rétes nem nagy és 290 forint, ami fővárosi ár, de nem bántam. A beltér egyszerű, puritán, a kiszolgálás formálisan udvarias, mosolytalan.