2025. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. március 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
Karcag, a Nagykunság fővárosa, található a Hortobágy szélén. Ha Karcag, akkor a szellemi kulturális örökséggé avanzsált birkapörkölt. Legtöbben nagyjából ennyit tudnak, tudunk erről a tipikus alföldi kisvárosról és gasztronómiájáról. Éppenséggel nekünk a birkapörkölt is elegendő vonzerő, nem egyszer voltunk már itt a nagyszerű Birkafőző Fesztiválon.
De hol van még a nyár, amikor a Fesztiválon kitelepülnek a főzők a rengeteg bográccsal és üsttel a Múzeumparkba. Ezért a napokban, amikor Karcagra készültünk, előre tanulmányoztuk az étkezési lehetőségeket, így kérdés nem volt, hogy a Nimród Bioszálloda Bioéttermében szeretnénk elfogyasztani kései ebédünket. Annyira meggyőző volt minden információ, amit találtunk róla.
No de, a valóság, a helyszíni tapasztalás és élmény még így is jócskán felülmúlta a várakozásunkat: Kellemes látványt nyújtó, tökéletesen jó állapotban lévő épületben található a szálloda és az étterem egy kicsiny park mellett. Van ugyan egy csöppnyi teraszuk is, de ugye még hidegek és hűvös szelek járnak. Bementünk hát az étterembe, és amit ott láttunk, az messze nem a puszta-csárda stíl. Van ugyan egy gyönyörű karcagi cserépkályha a terem közepe táján, de így is kifejezetten polgári elegancia fogadott bennünket és egy nagyon kedves mosolyú ifjú felszolgálónő.
Az étlapot már itthon is tanulmányoztuk a honlapjukon, de van szezonális, heti és napi kínálat is, így igazán bőséges a választék. A férjem azonban nem tudott elszakadni a tradícióktól, gulyáslevest és birkapörköltet rendelt. A pörköltet nem kóstoltam meg, azt mondta, szokásosan finom volt. A kis piros lábaskában felszolgált, bio szürkemarha húsából főzött, csipetkés gulyáslevesből azonban én is ettem, és alig tudtam abbahagyni, hogy visszaadjam a páromnak. Mert olyan tökéletes, mélyen gazdag ízvilágú volt az a leves, hogy ha legközelebb megyünk, lehet én is ezt rendelek. Egészen más típusú ételkreáció volt, amit én ettem: zöldfűszeres kéregben sült csirkemell céklahabbal és zeller csipsszel, hozzá köretnek ropogósra sült édesburgonyát kértem. Isteni volt! Mondhatnám, ám sértő lenne, hogy és ezt a gasztro-csodát a puszta szélén készítik. De nem! Ezt egy minden elemében jól végiggondolt és igényesen megvalósított polgári étteremben tették elém.
A csokis brownie erdei gyümölcsökkel már nem fért belém, azt elhoztuk, ma ettem meg itthon. Mindezek után nem meglepően: Csodás volt az is! Köszönjük! Hamarosan ismét jövünk!
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (4 db)
Nimród Bioétterem további értékelései
2019.12.21a párjával
![]()
Közeli fürdőben jártunk és úgy gondoltuk, hogy itt ebédelünk.Udvarias kiszolgálásban volt részünk,aránylag nem kellett sokat várni, de az étel amit felszolgáltak nem az étteremhez illő volt. A hús rágós, a sült burgonya mintha újra lett volna melegítve. Röviden: csalódás volt és az ár is elég...
2016.01.02a párjával
![]()
Kellemes, átlagos hely. Kezdetleges kellemetlenséget a végén aranyosan ajándék desszerttel enyhítették. A tálalás szép, a kolbásztál jó! Az ebéd átlagos, de inkább a finom átlagos.
2015.03.07családjával
![]()
Üzleti partnereimet elég volt egyszer elvinni, mindíg azt kérték, ott foglaljak nekik helyet. Újra és újra elcsodálkoznak a változatos étlapon és annak finom , hagyományos elkészítési mődján. Rendszeresen próba ételeket mutatnak be szakmai és civil embereknek, akik véleményét meghallgatva...
Hotel Kumánia Kisújszállás
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred