3 évvel ezelőtti kecskeméti villámlátogatásomról beugrott, hogy a rétesest akkor sem hagytuk ki, bár akkor tényleg annyira ki sem látszottunk a munkából, hogy normális ebédre nem volt időnk. Az Alföld Áruház oldalsó traktusában már évek óta biztos pontként áll a Rétesbolt.
A rétesek egységesen 250 Ft-ba kerülnek, és minden nap reggel a nyitáskor ugyanazzal a készlettel indulnak, majd a záróra (18 óra) közeledtével a kínálat folyamatosan csökken, bár a legkelendőbb ízekből még nap közben is rásütnek 1-1 tepsivel. Leginkább ismert ízek vannak, talán 1 különlegesebb volt, a túrós-szedres, de sajnos azt már csak a táblán láttuk, mert elfogyott. 4 féle rétest vettem (mákos, meggyes-mákos, túrós, meggyes-túrós), ezen kívül kókuszos-kakaós csigát (140 Ft/db) a gyerekeknek és pozsonyi kiflit (mákos, diós) - szintén 140 Ft/db. A rétesek nem voltak rosszak, és erős közepes méretűek, de annyira kimagaslónak nem éreztem, fogalmazhatunk úgy is, hogy ettem már életemben ennél sokkal finomabb rétest is. A péksüteményeken kívül még kávét, üdítőt árusítanak. A legtöbben elvitelre, csomagolva vásárolnak, de van benn az üzletben néhány kerek asztal, ahová le lehet ülni. Retró hangulatú hely, minimál berendezéssel.