A Bistorant étterem a Sheraton hotel keretén belül működik Kecskemét külső részén. A hely mindig is átlag feletti minőséget nyújtott. A beltér igényes, a terasz asztalai nem ütik a szintet.
A minap ismét beültünk ide, pontosabban a teraszra, ettünk egy marhatatárt, ami állagra lehetett volna meggyőzőbb, konkrétan krémesebb, ízesítése sem volt optimális, viszont a húst vagdosták és remek fermentált zöldségeket adtak hozzá, patisszont, cukkinit, répát. Összességében egyértelműen átlag feletti produkció volt ez. A csicseriborsócurry tisztes, nem kiugró munka, kár, hogy a hozzá adott serpenyős zöldségben a gomba nem adta a megfelelő frissességélményt. A két desszert, a mangófagylalttal kínált mangos panna cotta, valamint a csokitorta felső kategóriás volt, szépen tálalt, kifogástalan. Mennyiséget a fine dining elvárásokhoz igazították, de ezt mi nem bántuk. A kiszolgálás kedves, udvarias, az árak magasak, de értékarányosnak mondhatók, míg mások emeltek itt mintha csökkentettek volna rajtuk itt-ott. Az EB tiszteletére kínáltak kifejezetten kedvező árú street food fogasokat is. A számla – 4 étel, egy 075-ös ásványvíz, egy limonádé – szervízdíjjal együtt 11. 000 forint volt. Nekem ez az élmény az apróbb hibák ellenére megér 5 pontot.
Kezdek megbarátkozni mind a régi értékelések bizonyos idő utáni mellőzésével, mind az ismételt értékelések rendszerével. A kecskeméti Bistorantban 2013-ban voltuk először, arról már írtam. Azóta még két ízben tértünk be, legutóbb egész frissen, s bizony egészen más tapasztalatunk volt, mint először.
A hely ugyanis sokat fejlődött. Igaz, hogy árban meg durván megugrott, annyira, hogy bizony már az átlagos ár/érték arányt sem üti meg, egyszerűen kecskeméti viszonylatban abszurd magasan van az árszint. Ahhoz pedig már nem nő fel a konyha. Ettünk többféle halat, izgalmas húsokat, desszerteket, nem sorolnám fel őket mind, mindkét alkalommal többen voltunk s mindenki mást rendelt. Nagyon tetszett a virtuóz tálalás, jók voltak az ízek, de az árakkal nem tudtunk megbékülni, melyek igazából idénre másztak szinte elérhetetlenül magasra, ezért főételt legutóbb nem is rendeltünk. Persze, ha már ott van az ember, akkor nem fordul ki, inkább rendel valami olcsóbbat. (Értsd például: 2900 forintos előételt, olcsóbb tán nincs is. ) Egy csirkemell étel nem Kecskeméten, de még Budapest belvárosában is irreális 4000 forint tájékán, mint ahogy a 6000 forintos borjúbécsi is. A michelin csillagos (! ) belvárosi Borkonyhában adnak ezidőtájt báránylapockát (! ) 5550 forintért, vagy marhapofát 4450-ért. Előételek a Bistorantban 2500 és 3800 között. Vö: Borkonyha 2350 – 2750. Szóval ezt a helyet meghagyjuk másoknak. Igaz, mondtuk ezt már egyszer, mégis visszatértünk, úgyhogy ezt inkább pillanatnyi szándékközlésnek kell tekinteni nem ígéretnek. Persze, ha csak a konyha teljesítményét vesszük, akkor a Bistorant a második legjobb hely a városban a Spaletta után. De míg ott az árak érték-arányosak, itt nem.
Egy céges rendezvényt tartottunk a kecskeméti Sheratonban, majd az ebédet a Bistorantban töltöttük el. Svédasztalos étkeztetést kértünk a sok vendégre való tekintettel. Az ételek finomak voltak, báár sok esetben csak az étel neve adta el az adott fogást. Maga az étterem nagyon elegáns, még ha sokan is vannak bent, akkor sem érzi az ember a tömeget, mert nagyon szépen el vannak választva a terek.
2 szigetről lehet a svédasztalnál válogatni ami megint előny. A vegetáriánus lasagne isteni, de a harcsát is mindenkinek ajánlom! (a tálalást nem kell nézni, mert a svédasztal miatt nem volt szempont a látvány)
A Bistoranttól sokat vártam, mert a szegedi testvére legutóbb nagyot alakított. Várakozásaim csak részben teljesültek. Egyikünk svédasztalosat evett, ketten menüt. A menüben levő dolgok inkább rendben voltak, elbambultam a számlát, mert a menükedvezményt nem számolták fel, magyarán átvertek. De hát oda kell figyelni.
A tálalás kreatív volt, az ízek is zömmel rendben. A svédasztalos cuccok között nem volt sok érdekesség. A 3 fogásos menü itt nem 1200 vagy 1800, hanem 2900. Ami egyébként rendben van, ha minden finom, nagyjából úgy is volt. Ettünk napi levest, gyöngytyúkpástétomot hagymalekvárral, csirkemellet kacsahússal és májjal töltve tócsnival, marhapofapörköltet tojásos galuskával, mézes-mákos palacsintát vaniliamártásban, és tarte tatint. A svédasztalról meg a szokásos dolgokat. A pástétom elég száraz volt, a csirke is lehetett volna szaftosabb. A pörkölt nagyon ízlett s a napi leves is. A desszertek izgalommentesen korrekteknek bizonyultak. Annyira nem volt jó, az egész, hogy visszamenjünk. Akkor inkább a szegedi egységbe, ami olcsóbb és jobb.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.