Klasszikus magyar ételeket kínáló csárda. Kifejezetten jó a pacal és a halászlé, ízre, állagra egyaránt. Jó rántott borjúláb és a palacsinta. Kriminális, elsózott, állagproblémás, vaj nélküli vagy kevés vajat tartalmazó krumpli püré. Mintha nem ugyanazon a konyhán készült volna. Két pincérünk kedves, a fizető-pincér mogorva.
Karácsony előtt ismét Kecskeméten jártunk és ismét betértünk a Szélmalom csárdába. Most csak négyen mentünk. Olyan ételeket választottunk amiket a múltkor csak kinéztünk,de nem kóstoltunk meg. Most sem csalódtunk. Hatalmas adagok voltak és nagyon szépen,gusztusosan voltak tálalva,díszítve.
Többek között megkóstoltuk a borjú húsos ragu levest,a brassói aprópecsenyét,a libamájjal töltött sertés bordát és a cigány pecsenyét tarjából. A kiszolgállás gyors és precíz volt. Mindennel meg voltunk elégedve ismét. Sajnos most a fényképek elmaradtak,mert nagyon éhesek voltunk és kiment a fejünkből. :) Tuti hogy még találkozunk legközelebb is.
Kezdjük a kiszolgálással, a pincér sablonosan jött ment, annyit nem kérdezett ízlett-e az étel. Levesek közül a már említett zöldséges bablevest kaptuk, mindenféle zöldséggel telehányt és "majdnem fogakat kitörő" ropogós babbal(esküszöm Bud Spencer chilis babja is finomabb volt ennél), de ráhagytam, gondoltam ez valami helyi specialitás.
Miután megkaptuk a főtételt, hamar rájöttem, hogy a leves és a hús készítés sem épp a szakácsok erőssége. A bélszínjava olyan savanyú és büdös volt, hogy pár falat után félre toltam a tányért. (Én mondtam nekik, hogy ne a kínaiaktól vegyék a húst , csak azért mert "nekik lenni finom huszi occón"). Viccet félretéve párom aszalt szilvás csirkéjét megkóstolva, megvilágosultam, hogy nagyon eltévesztettük a házszámot, szerintem helyi termelőktől vehették még a rendszerváltás előtt a szilvát , azért volt ilyen avas. Természetesen miután nem érdekelt senkit, hogy miért hagytuk ott szinte az egész ebédünket, számlát rendezve(borravaló ohne) emelt fővel távoztunk. Én NEEEEMMM ajánlom senkink ezt az éttermet, aki finom és ízletes ételt akar enni, mondjuk aki csak a mennyiségre utazik, annak paradicsom ez a hely.
A héten jártunk arra és éppen éhes gyomorral. A nagy robosztus szélmalom kerekei betölthették volna funkciójukat, mert iszonyatos széljárás volt. De! Más lett a funkciója! Éhező embereknek ad nagyon finom ételeket. Mivel még nem jártunk itt inkább a korgó gyomrunk invitált be ebédelni. Egy szikra hely nem volt az étteremben.
A felszólgálók látván az aggodásunkat, azonnal készségesen körbefogtak és megoldást kerestek. van még ilyen magyar földön! A vendég az vendég! Perceken belül helyet találtunk. Ami dícséretes: alig telt el negyed óra és a finomságok ott voltak előttünk. A felszólgáló dícséretes ötöst érdemelt volna tőlünk, ha osztályozni kellett volna. Az ételek minőségben is és árban is kífogásolhatatlanok voltak. Régi,öreg csárda éttermében étkezni bármikor visszatérünk. Próbáld ki! Nem bánod meg!
Készültem a kecskeméti üzleti ebédre. Egy-két helyet ismertem csak, de a Szélmalom csárda volt a legerősebb az emlékeim között, ezért tájékozódtam itt, az "anyahonlapon". Nem csalódtunk! A hely kellemes, a pincérek ott vannak, segítenek amikor kell, de semmi tolakodás. Az adagok méretezése XXL-es, bőven van idő beszélgetni mellette.
Kellett is egy kis időt hagyni, hogy a desszertnek is legyen helye. Bocsi, de az ételekről nincs kép, mert éhesek voltunk. . . . de az a mentás lime leves. . . . az igazán egy meleg nyári napra való. És ez még csak a kezdet volt. :) Térj be ide, ha erre jársz! Mi is így fogunk tenni.
Érkezésünkkor a pincérek nem akartak előkerülni, amikor végre odajöttek,akkor is mogorvák voltak. Az ételeknek nem sok íze volt, teljesen átlagos,inkább menza jellegű. A mosdók állapota szörnyű,de az egész környék lehangoló. Nem hiszem,hogy még egyszer itt ebédelnék, semmi olyat nem tudok mondani,ami miatt érdemes lenne ide betérni, az ételek miatt biztosan nem.
Szüleim 50. Házassági évfordulójának megünneplése céljából tértünk be a Kecskeméti Szélmalom Csárdába. Az alkalomból kifolyólag, még a megszokottnál is jobban reméltem, hogy a hely beváltja a hozzá fűzött reményeimet, azonban ennél sokkal többet adott.
Megérkezésünk perctől a távozásunk pillanatáig olyan figyelembe és udvariasságban volt részünk ami minden elvárásunkat felülmúlta. A felszolgáló személyzet rendkívül hozzáértőnek, segítőkésznek és kedvesnek bizonyult. Az megrendelt italokat - ételeket rövid időn belül megkaptuk, s mind a tálalás, mind a felszolgált ételek íze maximális megelégedésünkre szolgált. Nem vagyunk kis étvágyú család, de a felszolgált mennyiségeket nem tudtuk maradéktalanul elfogyasztani, bár a "szemünk" még kívánta az ízletes falatokat. A tejszínes eperkrém levesről csak legekben tudok beszélni, mint ahogy a 2 személyes tálról is amit rendeltünk (bár az inkább 3 személynek való ! ). A desszertként rendelt túró gombócok méltó befejezést biztosítottak az igazán ízletes és rendkívül kiadós vacsorának. Itt kell megjegyeznem, hogy a pincérek lehetőséget biztosítottak a malomban található különteremben szüleim meggratulálására is, amit ezúton külön köszönünk nekik. A jókedvünk a fizetés után is megmaradt, mert abszolút korrekt elszámolás mellett, nagyon pénztárcabarátnak bizonyult a Csárda. Ezúton is még egyszer köszönöm a személyzetnek, hogy egy ilyen emlékezetes vacsorával járultak hozzá családi ünnepünkhöz. Ide még biztosan visszatérünk !
Minden tekintetben hatalmas hely! Hatalmas a szélmalom, kívül és belül is. A tetejéig fel lehet menni, szerencsére a pincéreknek oda lift segít felvinni az ételeket. Hatalmas grízgombócot adnak a levesbe, ami már tényleg eltelít annyira, hogy melegebb időben lemondjunk a főfogásról. Ami szintén hatalmas!
Én baconszalonnába göngyölt csirkemellet ettem füstölt sajtmártással, az isteni íz ellenére, a vége már tényleg csak a szenvedés volt. De ez nem a hely hibája, én voltam túl meggondolatlan. Árban remek, talán csak az 500 forintot találtam soknak fél liter szódáért, illetve kértünk citromos vizet, amihez az egy egész citromot 380 ft-ért adták. De a csomagolás ingyen volt, ami jó, mert 1 hétre elég kaját vittünk haza, annyit kaptunk! :) Csak ajánlani tudom! Én már most vissza mennék! :)
Csak jót tudok mondani a kecskeméti Szélmalom csárdáról. A pincérek kedvesek, udvariasak, az ételek jók, az árak reálisak. A személyzet mindig segítőkész, megbízható és csak mosolyogni láttam eddig őket. Szinte naponta rendelek tőlük vagy személyesen fogyasztok,de a kiszolgálás mindig hozta a megszokott szintet. Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a vendéglőt.