Első ízben hamarabb értem a találkozóra, volt időm szétnézni, alaposan áttanulmányozni a megjelenésre is megnyerő, meglepetés-értékű étlapot. Jól megkomponált, kreatív, izgalmas magyar és nemzetközi fogásokat sorjáztak rajta. Kínálnak többek között kacsamáj terrine-t hagymalekvárral, dióval, piros gyümölccsel, házi kaláccsal, pankó morzsás mangalicakarajt, mangalica cigánypecsenyét szalonnás tejfölös dödöllével, hagymákkal és aszalt paradicsommal, lassan sült sertésszüzet lecsópürével, laskagombával és tejfeles speclével. Továbbá marhapofát, steaket, kacsacombot, lazacot és tőkehalat hasonlóan fantáziadús köretelemekkel, hogy néhányat soroljak fel azokból az ételekből, melyek választás előtt szóba jöttek. Az itallapból is árad az az igényesség, ami az egész éttermet jellemzi. Több, mint harminc bort kínálnák, főként a magyar élvonalból, ezek zömét decire is kimérik. Tartanak néhány kiemelkedő töményitalt, köztük kiváló pálinkákat, valamint a csapon levő két német import főzet mellett három magyar kézműves sört élvonalbeli főzdéktől. Az árak magasak, de az értékarányosságba jellemzően beleférnek. Hogy precízebben fogalmazzak, az általunk rendelt fogások egyikének esetében sem sokallottuk az érte kifizetett összeget. Reggelire az előételrovatban szereplő kenegető-tálat kértem, rajta az étlap szerint: kecskesajtkrém, tepertőkrém, padlizsánkrém és zöld almás zsír. A jól elkészített, könnyed, saját felfogású kencéket szépen tálalták, uborkahasábokkal, koktélparadicsommal, salátanövénnyel, retekkel és jobbacska kenyérrel adták fel. (A fogás a padlizsánt leszámítva más krémekkel ma is étlapon van. ) Mangós - maracujás desszertet kértem a pultból, illetve vettem hazavitelre egy pisztácia - eper, valamint egy pekándió mogyoró elnevezésűt. Átlag feletti, ízletes, de katarzismentes süteményeket kaptam. A jakabszállási kiruccanás után ebédre visszatérve a kacsamellre esett a választásom, amit karalábépürével, helyben készült gnocchival, fehér hagymával, rebarbarával, mustármagos pecsenyemártással és kacsamájjal kínáltak. Remek, szép színű volt a hús, jól megkomponált köret, a májat lehetett volna kíméletesebben hőkezelni. Összességében meggyőző tányért kaptam. Azóta eltelt egy év, ami nagy idő, fel kellett frissíteni az élményt. 2022 nyarán ismét betértünk hozzájuk, ezúttal indításnak bélszíntatárt kértünk, mely a műfaj egyik legjobbjának bizonyult, gonddal vagdalt és nem darált hús, remek állag, kiváló ízesítés. Mellette marinált roppanós zöldségek, rajta füstölt fürjtojás és szemesmustár. Pazar, virtuóz tálalás, egyedi kerámiatányéron. Társam rántott bazsalikomos mozzarella-sajtot rendelt krumplipürével, kakukkfüves majonézzel. A fogás hozta azt, ami elvárható, annál többet is. A krumplipüré banális feladatnak tűnik, de elképesztő hány helyen képesek elrontani, itt remeknek bizonyult, a sajt pankó-morzsában sült, az adag optimális volt, a tálalás pedig megnyerő. A desszertfront ezúttal teljes mértékben meggyőzött, a szamócával, zabaione fagylalttal, tálalt tonkababos madártej, valamint a tejfelhabbal és epertextúrákkal tálalt túrógombóc is a legjobbak közül való volt, mind ízesítésre, mind tartásra, mind pedig tálalásra. Meg merem kockáztatni, hogy más felel cukrászrészlegért és más a tányérdesszertekért. A személyzet profi, rutinos, udvarias. Reggelim alkalmával úgy éreztem. hogy a felszolgálók inkább a feladatra koncentrálnak, mint a vendégre, több személyesség elférne. Estebédünk idején majd tavalyi látogatásunkkor egy bűbájos hölgy szolgált ki, akivel hosszabban elbeszélgettünk, még az is kiderült, hogy emlékszik, mit rendeltem egy jó évvel ezelőtt, tavaly június közepén. Mindemellett nem számolnak felszolgálási díjat, ami ezen a szinten ma már ritkaságszámba megy. A Vincent nemcsak hozta a korábbi szintet, hanem még meggyőzőbb élményt nyújtott, mint első alkalommal. Bátran ajánlható hely, több figyelmet érdemelne. Erős 5 pont.