Igaz is, ha már többször volt kápolnákról szó, ezt mindenképpen meg kell említeni, akkor találtam, amikor a bajimajori (kengyeli) szélmalmot látogattam meg. Az út túloldalán áll, fantasztikus látvány, odavonzza az embert, és akkor kiderül, hogy mi is ez? Hát a Baghy család sírkápolnája.
Nem is olyan régen hozták rendbe, látszik a falakon, viszont a hátsó része, a sírhoz vezető lépcső és út eléggé járatlan, talán elhanyagolt is. Az ablakokon a festett üveg tematikájában talán kissé modernizált, az egyik ablakon például a tipikus 56-os zászló rajzolata látszik.