Nagyjából négy-öt alkalommal ebédeltünk már a keszthelyi Halászcsárdában. A teraszról csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, és mivel számos asztaluk van, eddig mindig kint tudtunk ülni. A pincérek nagyon barátságosak és érdeklődőek, az ételek pedig kifogástalanok.
Általában a halételeiket kóstoljuk meg, de a vadragujuk dödöllével és a desszertjeik is kiválóak :) Mivel a kerékpárút mellett található, bicikliseknek is ajánljuk megállóként! Visszatérünk még!
Már többször megfordultunk az étteremben. Ha Keszthely környékén járunk és időnk engedi, betérünk az étterembe. Eddig minden étel finom volt és friss, az adag pont elegendő, nem kevés és nem sok. A pincérek kedvesek voltak és a kiszolgálás is gyors volt. A kerthelyiség hangulatos, a kilátás a kerthelyiségből pedig mesés.
A kiszolgálás hagy némi kívánni valót maga után. Grimaszt vágott a pincér, mert nem kértünk több italt vacsora után, mert kicsit drágának találtuk az árakat. vizet kértünk, erre kaptuk a grimaszt. Az ételek kritikán aluliak voltak, mind ízre, mind gusztustalanságra gondolva. A vajas galuska sötét színü, gusztustalan volt.
Osztálytalálkozót tartottunk Keszthelyen egy szeptemberi hétvégén. Vasárnap délelőtt Hévízre készültünk a Magyar Dal napja megnyitójára, de dörgött, villámlott és zuhogott az eső. . . Így beszélgettünk egy jót, aztán kerestünk egy jó kis éttermet, ahol megebédelhetünk. A Balatonnál mi mást együnk, mint halat!
A Halászcsárda kiváló választás volt, ilyen finom halászlét régen ettem! Gyönyörű mázas csuporban, szép piros lé, benne ínycsiklandó harcsafilé. . . nagyon-nagyon finom volt! Piros előkét kötött ránk a pincér, micsoda figyelmes ötlet és jó poén! Ilyen paprikás lével ugyanis - minél jobban vigyázunk, annál inkább - sikerül leenni szép fehér blúzunkat, ingünket. Figyelmes kiszolgálás, pompás borok és ételek, rálátás a mi gyönyörű "tengerünkre". . . -kell ennél több?
Augusztusban háromszor is jártunk ott ebédelni, vacsorázni. Kellemes környezetben, kedves felszolgálókkal, ínycsiklandozó ízek. A halászlé fantasztikus, a kétszemélyes haltálat mindenkinek tudom ajánlani. Kedvenc desszertem a totyogós túrós palacsinta. A teraszról csodálatok panoráma tárul elénk.
Biciklis öltözetben is szívesen látják a vendéget, hiszen előtte halad el a bringaút. Ja, a tulaj vizslája nagyon helyes, esténként ő fogadja a vendégeket. :-)
A vendéglő közvetlenül a Balaton parton van, csak egy park választja el attól. Igy csodálatos környezetben fogyaszthatjuk el a jobbnál jobb halételeket és hagyományos ételeket. Az étlapon a választék bőséges, a kiszolgálás udvarias, a környezet hangulatos, az ételek szépen tálaltak és finomak.
Gyönyörű rálátás a Balatonra, kedves személyzet, és nem utolsó sorban finom halételek. Személyszerint a halászlé a favorit, no meg a csusza, mert az tényleg csusza nem holmi bolti tészta.
A barátnőmmel egy Balatonparti séta után, úgy gondoltuk a nap végén igazán jól esne egy finom vacsora. Keszthely közelében találtunk is egy igazán jó kis csárdát. Már az étterem melletti kis "állatkert" felkeltette érdeklődésünket, amit tovább fokozott a bent elénk táruló látvány.
A kandallóból áradó melegség, valamint a jellemzően fa és kő falburkolat varázslatos hangulatot teremt az idelátogató számára. A barátságos kiszolgálás azt gondolom ma már alapnak számít, de itt még ezt is fokozzák. Az ételekről és azok elkészítéséről készséggel kaptunk információt, és mivel kevésbé voltunk jártasak a vadételek terén el is kelt a felvilágosítás. Azt gondolom az ételválaszték, azok minősége,íze és szervírozása minden igény kielégít. Az sem mellékes, hogy milyen gyorsan kiszolgáltak minket, annak ellenére, hogy több asztalnál is voltak már vendégek. Az árak a környékhez képest teljesen reálisak. Biztosan ajánlhatom bárki számára, aki szereti a meghitt, családias, barátságos hangulatú vendéglőket. A zenei aláfestésről nem is beszélve. Próbálják ki önök is!
Egy esős este érkeztünk, 1800-körűl és 0100 "mi zártuk a helyet"Nagyon kellemes, tiszta, barátságos izlésesen berendezett és jó fej a tulaj. A végén már egy körre a vendége voltunk, igaz rendesen fogyasztottunk (8fő). Az ételek nagyon finomak, ízletesek és jó minőségűek. A kandalló nagyot dob a hely hangulatán, na meg a disz kivilágítás.
A különterem is nagyon hangulatos és izlésesen berendezett A pincérek türelmesek, és pörgősek. Mindennel meg voltunk elégedve, barátságos környezet, nyáron biztosan lemegyünk a családommal.