A mai hintómúzeum épülete a keszthelyi Festetics-birtok központjának istálló-kocsiháza volt. A földszinten tartották a család mindennapi közlekedéséhez szükséges lovakat, kocsikat, hintókat. Az emeleti részen pedig a lovászokat és a kastély személyzetét szállásolták el. A kiállításon láthatjuk a 18-19.
századi főúri életformához kapcsolódó járművek gyűjteményét. A felújítási, restaurálási munkáknak köszönhetően eddig 54 darabot újítottak fel. A kocsik és hintók nagy része egy osztrák magángyűjtő, Werner Guster gyűjteményéből származik. Mindezek mellett más múzeumoktól kölcsönzött tárgyak is láthatók a kiállításon.
Miután alaposan végigjártam ismét a Festetics kastélyt, a kombinált jegyem nyomán - egy rövid esőszünetben - átszökelltem a pocsolyákon az egykori istállóba, ahol most hintókiállítás van. Az istálló felépítése ma is az, mint régen, el is lehet képzelni az épületet eredeti funkciójában, csak most három területre van osztva, I-es, II-es és III-as egységre, így lehet körbejárni.
Rengeteg kocsi van kiállítva. Nem csak hintók, szánok is, elegáns halottaskocsik, egyszerűbb kétkerekűek, meg talán gazdasági munkára alkalmas szekerek is. A bemutatók sorának végén még veteránautó kiállítás is van, fokozva az antik hangulatot, átmenetet teremtve a múltból a mába. Mindenkinek ajánlom, érdekes, és jó program egyben.