Hű, hát ez egy érdekes dolog. . . a keszthelyi belvárosi múzeumok (babamúzeum, kínzás-horror, játékmúzeum, történelmi stb. ) sorába benne van egy erotikus panoptikum is, egészen közel a játékmúzeumhoz, azt hiszem, inkább az alatt. . . . amíg a gyerek a dadussal fent vihánc, addig a mama meg a papa lemehet erotikát kukkolni.
Ez amúgy 16 éven felülieknek van nyitva. Rólam kiderült, hogy az vagyok, szóval lemehettem. Egyedül bolyongtam be a helyet, ahogy szoktam, alapjában véve némi reneszánsz beütés is van benne, leginkább régi könyvekből kimásolt sikamlós rajzok, metszetek, meg hát nagyfigurás panoptikumszobrok is, az erotikus fantázia különféle megnyilvánulásainak kivetülései. Azt nem tudom, hogy az egyértelműen Monica Lewinskyre és Bill Clintonra utaló performance mennyire reneszánsz, de nyilván hiányosak a történelmi ismereteim. Mindenesetre szórakoztató a dolog, határozottan érdekes. Hogy milyen korban mik jutottak eszébe erről az embereknek. Láthatsz persze a Dekameronból is ismert jelenetet. Alapjában véve nem tudom, ki hogyan van ezzel, amikor Amszterdamban voltunk valami testületi kiránduláson, emlékszem, a legvaskalaposabb, legprűdebb kolléganők is érdeklődve eljöttek az Erotic Museumba meg a vöröslámpás negyedbe. . . szóval, akit nem zavar ez az egész, annak érdekes lehet, én például nem bántam meg, hogy lementem ebbe a pincébe.