A keszthelyi Vidor Játékmúzeum hobbigyűjteménynek indult, de Európa egyik legnagyobb játékmúzeumává nőtte ki magát. Az elmúlt 100 évből több száz elfeledett játék elevenedik meg. A 15 000 darabos gyűjteményt mindenkinek látnia kell, aki Keszthelyre látogat!
A gyűjtő, Túri Török Tibor 30 éves gyűjtőmunkájának az eredménye, egyik legnagyobb büszkesége egy játékhajó, mely magyar világszabadalom lett. Érdekessége, hogy a belsejében lévő víz felmelegítésével képes magától mozogni a vízen. A múzeum 2010 óta várja látogatóit. 2014-ben a játékmúzeum részeként megnyílt a Tüskevár Panoptikum (eredeti nevén Matulárium), ahol láthatjuk Fekete István Tüskevárból és Téli berekből ismert karakatereit.
Nos, hogy folytatni tudd a belvárosi múzeumok bebolyongását Keszthelyen, az ötödikért, hatodikért már át kell menne a sétálóutca túloldalára. Szép ház belső terében van ez is, földszinten egy Fekete István emlékkiállítás, az emeleten meg a játékmúzeum.
A frász jött rám, azt tudtam, hogy szálegyedül vagyok az épületben, bolyongok a nagy bábuk között néha a felhomályban, egyszer csak valami borzasztó zaj támad, és egy átkozott macska kitört a belső szobákból, és szörnyű nyávogással elhúzott a lábaim mellett. . . a pokol fenekére kívántam, mire lecsillapodott a szívverésem. A játékmúzeum meg zsúfolásig tele, teremről teremre járva irdatlan mennyiségű babakocsi, mackó, labda, kisautó, babák tömkelege, még a plafonra is jutott bőven. . . lent a földszinten meg Fekete Istvánnak állítanak emléket, regényeiről, az azokból készült filmekről van kiállítás. meg életéből pár fontosabb adat. Összességében szerehető hely ez is, ajánlanám is szívesen másnak is!