A keszthelyi, háromcsillagos színvonalú Kristály Hotel a város központjához közel található. A Balaton tava, a városi múzeumok, a néhány kilométerre található Hévízi-tó és a balatoni kerékpárút számtalan kikapcsolódási lehetőséget nyújt a látogatóknak.
Negatív és pozitív tapasztalataink egyaránt voltak. Negatívum, hogy a második emeleti szobánkban a klímáért külön kellett fizetni. Az erkély épphogy csak kiállásra elegendő méretű volt, első éjjel különösen sok volt a muslica és egyéb apró rovar. A konvektor felett kicsit le volt jőve a tapéta, a fürdőben a tükör feletti lámpa nem működött, a tv képe elég mákos volt.
Az is megtévesztő volt, hogy a vacsora minden nap más időintervallumban volt, s így egyik nap már nem kaptunk levest, sem desszertet. A fedett úszómedencét nem találtuk, a lift is elég kicsi volt; ketten férnek el benne, ha nincs csomag. Furcsálltuk, hogy előre kellett fizetni. Pozitívum, hogy az internetjel jó volt és gyors, a jakuzzi elég nagy, a finn szauna is elég jó volt. A hotel közel esik a vasútállomáshoz és a Balaton-parthoz is. Kedves személyzet.
Most már másodszor voltunk itt, szeretnénk újra visszamenni. A fürdő az hagy némi kívánnivalót (nem folyik le a víz, vízköves) maga után, a személyzet segítőkész, udvarias. Az ételek, ha svédasztalos, akkor lehetne a vacsora egy kicsit bővebb. Mindkét nap szinte ugyan az volt. A függönyöket tényleg nem lehet elhúzni, a szoba viszont nagyon meleg volt. Miért kell a klímáért külön 3. 500 Ft-os fizetni?
3 éjszakát töltöttünk el a férjemmel,de ez a pihenés egy rémálom volt. Olyan meleg volt a szobában,alig lehetett kibírni. A függönyöket nem lehetett elhúzni, így a levegő sem talált be,de ha be is jött volna 38 fok volt odakinnt. A fürdőszoba és a szoba tisztasága is kívánni valót hagyott maga után.
A vacsoránál két szörnyűség közül lehetett választani. A wellness,mint olyan nincs. A reggeli az elfogadható volt. Ár érték arányban nagyon rossz eredményt ért el. Senkinek nem ajánlanám,mert nem akarom elrontani a pihenését.
Hangulatos kis hotel, közel a parthoz. Kellemes, tiszta. A wellness rész is jó, talán még egy medence hiányzik a teljes kikapcsolódáshoz. Szép az étterem része is, finomak az ételek, a vacsoránál egy kicsit több választék jó lett volna. A szobák jól felszereltek, csak vékonyak a falak, a beszélgetés is áthallatszik. De összeségében bárkinek csak ajánlani tudom.
A vacsora 2 választási lehetősége szörnyű és a még szörnyűbb! ! ! ! Ázott tészta, vagy ázott rízs. Éhesek előnyben! A reggeli valamivel jobb. Az árajánlat nem egyértelmű, nem követhető. A szobák tisztaságán van mit javítani, a falak pókhálósak, a zuhanyzó hajas. A szobában függönyöket elhúzni nem lehetett, csak dísznek szánták.
Egy 360 fokban körbejárható szálloda érdekes, első benyomás meglepő. Vizsgázni jöttem, nyugodt helyet kívántam, megkaptam. Gyerekbarát szálloda, de csendes és még az étteremben is kétszer megkérdezték, hogy zavarhatnak-e a porszívózással, amikor már záróra után belefeledkeztünk a tanulásba.
A szállás akciós volt, a szoba nem légkondicionált, de ventilátorral szerelt, amire nem volt szükség az időjárás miatt. Hűtő van. A fürdőszoba nem a ketreces zuhanyzó csempés nyitott fallal, nem a bezártság érzetét kelti. A wellness részleg pezsgőfürdője érdekesen működött, fél négy és öt óra között kétszer kapcsolt be tíz percre, miután meguntuk, tíz percenként kapcsolt be. Sajnos a relaxációs zene hiányzott. A kristály és az Audrey Hepburn témát még jobban kidolgozhatták volna, tetszett nagyon. Welcome drink, múzeumi belépő ajándék jól esett. Gyalog és a szállodától bérelt kerékpárokon bejárható Keszthely és környéke. Mélygarázs extra szolgáltatás. Az étkezés megfelelő. Ne felejtsük három csillagos szálloda, tisztaság rendben, személyzet kedves, az első napi benyomások után a harmadik nap már tudtuk még visszajövünk.
A hotel elhelyezkedése a Balatontól és a belvárostól ideális. Kellemes környezet, ami egy tavaszi, őszi pihenésre is csábít bennünket. Jó lenne, ha a wellness részt tudnák még bővíteni.
A szobák tiszták és igényesek . Az ételek nagyon finomak voltak és tartalmasak . A személyzet bájos és segítőkész . A wellness részleg teljes kikapcsolódást ígért , amit maximálisan ki is használtunk a párommal. Csend és nyugalom. Béke és nyugalom szálláshely. A szauna csodás volt. A víz hőmérséklete kitűnő.
3 éjszakát töltöttünk párommal, a Kristály Hotelben, húsvétkor. A 3. emeleten kaptunk egy franciaágyas szobát. Tiszta, rendezett volt. Ez közvetlen a welness részleg mellett van, úgy hogy nagyon meleg volt. Kitárt ablakkal aludtunk. A személyzet nagyon segítőkész és kedves volt. Bármi problémával fordulhattunk hozzájuk, pl.
útbaigazítás. Sajnos a privát jakuzziban roppant meleg volt, elviselhetetlen, mint egy finn szaunában. 20 percet bírtunk a 45 helyett, de már majdnem rosszul voltunk. Szóltunk a portán,talán épp ezért, elvártam volna, hogy ennek az árát , amit előre kifizettünk, visszafizessék, hisz nem a mi hibánk volt. Még pótolhatják, hisz tudják a számlaszámot. A masszőr kiváló, csak ajánlani tudom. Bőséges reggeli, finom vacsora. CSak ajánlani tudom bárkinek!
Recepción kedvesek voltak. Korán megkaptuk a szobát. A fürdővíz kellemes volt sűrűn pezsgett.Nem volt zsúfoltság. A vendégek is barátságosak voltak. A szobához tartozó fürdőszoba hiányossága nincs függöny a zuhany kabin előtt.Így az ajtó alja a sok víztől károsodott.