Kéthelyen minden húsvét előtt két héttel felállítják a község főterén a hatalmas tojásfát, amit az ottlakók díszítenek fel. A világ minden tájáról érkeznek tojások, így több mint tizenkétezer tojás díszíti a fát. A tojásfa húsvét után még két hétig csodálható meg, ezt követően a Májusfa váltja le.
Kihagyhatatlan 2024. február 5.családjával járt itt
Kéthely egy aprócska Somogy vármegyei falu, a Balatontól mindössze hét kilométernyire. Ami felkeltette az érdeklődésemet, hogy felkeresem ezt a kis falucskát, többször is olvastam, hogy a Húsvéti ünnepekre díszbe öltöztetik a falu Főterét. Már az ünnepek előtt jóval összefog a falu apraja, nagyja, tojásfát állatanak, a téren méretes hímestojások hirdetik az ünnep közeledtét!
A 2015-ben még csak 1200 darabot számláló tojásdísz mára közel 12 000 darabra gyarapodott, a kis téren álló kompozíció szintén évről- évre kiegészül. Szinte a világ minden tájáról küldenek hímestojást. Minden évben egy kis újítással, frissítéssel bővül a dekoráció, ami már turisztikai látványossággá nőtte ki magát! A feldíszitett tér az ünnep előtt és után két hétig látogatható, majd a tojásfát felváltja a májusfa! Nekem nagyon tetszik, szívből ajánlom, nézzétek meg, milyen csodát alkot egy apró közösség!