Kihagyhatatlan 2023. június 14.a párjával járt itt
2019. szeptember 27. ünnepnap a magyar lótenyésztésben és a lóversenysportban. A mai napon avatják fel Kisbéren hazánk egyetlen Epsom Derby nyerőjének, Kisbérnek a szobrát, melyet Engler András készített. A Buccaneer Mineral származású angol telivér 1876-ben győzött a legendás futamban, mellyel világraszóló dicsőséget szerzett hazánknak.
Kihagyhatatlan 2022. augusztus 15.a párjával járt itt
Ennek a szobornak csak az a baja, hogy úgy van definiálva, nem csak itt, máshol is, hogy "lovas" szobor. Pedig hát dehogyis, ez egy lószobor. Semmiféle lovas nincs a hátán. Van egy széles körben ismert idézet, hogy "egy ló lovas nélkül is ló, de egy lovas ló nélkül csak egy egyszerű ember.
" Nos, itt ez a csoda ember nélkül, lovas nélkül áll a város centrumában, nagyforgalmú utak találkozásánál, a körforgalom kellős közepén. De ez nem egy "közönséges" ló. Kisbér minden idők egyetlen magyar tenyésztésű lova, ami megnyerte az epsomi derbyt! Igen,, volt nekünk egy verhetetlen Kincsemünk is, de a fenti állítás mégiscsak Kisbérre igaz. Ennek e mesebeli hősnek, még ha patás emlős is, méltán állít a város szobrot, és gyönyörű szobor ez. Tiszteletet érdemel.