2022 februárjában új gourmetétterem nyílt a Dél-Dunántúlon, Pécshez és a híres Vilányi Borvidékhez közel, Kisharsányban. A cél nem kevesebb, mint a térség csúcséttermét létrehozni, ami országos szinten is kiemelkedő lesz. Kulináris élmények esztétikus tálalással, ízléses környezetben - erre számíthat, aki ellátogat a GÓRÉ falusi fine dining étterembe.
Tovább olvasom >>
A több mint 100 éves épületet valaha csöves kukorica tárolására és szárítására, valamint utóérlelésére használták, ezt hívták górénak. Innen ered az étterem neve. Executive Chef: Kállai Csaba Head Chef: Kosztolányi Zoltán Sous Chef: Szalacsi Róbert
Egy vacsoraestre érkeztünk, ahol a két Michelin-csillagos Mészáros Ádám volt a vendég chef, ráadásul az esemény egyben az étterem 1. szülinapja is volt. Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legjobb ételsorát ehettem, tökéletesen a helyén volt minden. 1 éve jártunk itt először, akkor valahogy még kiforratlannak éreztem az éttermet, de ezzel a vacsorával újra felcsigáztak.
Pont egy éve jártam a Góréban először, nem sokkal a nyitás után. Akkor csalódást okozott: a hely designja, a koncepció ugyanilyen jó volt akkor is, de a konyha nem tudott megfelelni a kihívásnak és a beharangozó által magasra tett elvárásoknak. Akkor még szépen tálalt, látványos, de hibákkal teli fogások kerültek az asztalra.
Szerencsére az, amit most tapasztaltam, mindezt nyilvánvalóan múlidőbe tette. Ezúttal egy tematikus estén voltam itt, amit a hely első születésnapja alkalmából tartottak. Az első alkalom óta "resetelték" a konyhát, séfet cseréltek (az új séf Kállai Csaba), és erre a tematikus estre meghívták vendégséfnek Mészáros Ádámot. Ezzel persze ismét nagyon magasra tették a lécet, amit viszont ezalkalommal könnyedén meg is ugrott az étterem. Olyan Michelin csillagos, hibátlanul elkészített menűsort tettek le az asztalra, amit évek múlva is emlegetni fogunk. A Góré megérdemelte a második esélyt. Az én személyes gasztrótérképemre ezzel a vacsorával biztosan felkerült a hely, szeretnék többször is visszatérni ide és másoknak is jó szívvel ajánlom.
Lenyűgöző ételek és tálalás, igazi gasztro-csemege minden olyan embernek, aki nyitott a fine-diningra ! Ha ilyen vagy, ott a helyed ! Gratulálok CHEF !
2022. február közepén nyitott az étterem. Néhány helyen olvastunk róla előzetesen, miszerint Dél-Magyarország csúcsétterme lesz, emiatt kíváncsian, és várakozással telve érkeztünk. Csak az előételre 40+ percet vártunk, és ez alatt az idő alatt egyszer sem kért elnézést senki a várakozásért, és nem érkezett amuse bouche sem.
Én kacsamájat ettem előételnek Yorkshire pudinggal, szarvasgombával, körtével. A kacsamáj belseje túl kemény volt, nehezen lehetett elvágni, a Yorkshire puding ízetlen volt. Megkóstoltam a csiperkés fácán levest, amivel bár nem volt különösebb gond, mégis elmaradt a wow élmény. Főételnek iberico pelyhes pecsenyét választottam, a hús egy kicsit túl volt sütve, de összességében finom volt. A borlapon kizárólag Malatinszky borokból lehetett választani, amiről egyrészt azt gondolom, hogy soha nagyobb "gond" ne legyen egy étterem itallapjával, másfelől viszont sokkal színesebb szortimentje kellene hogy legyen egy ilyen kategóriájú étteremnek. A tálalás gyönyörű, sajnos az volt az érzésem, hogy az esztétikum talán az ízek rovására ment. Mindenképpen szívből drukkolok, hogy olyan csúcsétterem legyen belőle, amilyennek megálmodta a chef!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.