Jó 2022. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. február 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2022. február közepén nyitott az étterem. Néhány helyen olvastunk róla előzetesen, miszerint Dél-Magyarország csúcsétterme lesz, emiatt kíváncsian, és várakozással telve érkeztünk. Csak az előételre 40+ percet vártunk, és ez alatt az idő alatt egyszer sem kért elnézést senki a várakozásért, és nem érkezett amuse bouche sem. Én kacsamájat ettem előételnek Yorkshire pudinggal, szarvasgombával, körtével. A kacsamáj belseje túl kemény volt, nehezen lehetett elvágni, a Yorkshire puding ízetlen volt. Megkóstoltam a csiperkés fácán levest, amivel bár nem volt különösebb gond, mégis elmaradt a wow élmény. Főételnek iberico pelyhes pecsenyét választottam, a hús egy kicsit túl volt sütve, de összességében finom volt. A borlapon kizárólag Malatinszky borokból lehetett választani, amiről egyrészt azt gondolom, hogy soha nagyobb "gond" ne legyen egy étterem itallapjával, másfelől viszont sokkal színesebb szortimentje kellene hogy legyen egy ilyen kategóriájú étteremnek. A tálalás gyönyörű, sajnos az volt az érzésem, hogy az esztétikum talán az ízek rovására ment.
Mindenképpen szívből drukkolok, hogy olyan csúcsétterem legyen belőle, amilyennek megálmodta a chef!
Egy vacsoraestre érkeztünk, ahol a két Michelin-csillagos Mészáros Ádám volt a vendég chef, ráadásul az esemény egyben az étterem 1. szülinapja is volt. Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legjobb ételsorát ehettem, tökéletesen a helyén volt minden. 1 éve jártunk itt először, akkor valahogy...
Pont egy éve jártam a Góréban először, nem sokkal a nyitás után. Akkor csalódást okozott: a hely designja, a koncepció ugyanilyen jó volt akkor is, de a konyha nem tudott megfelelni a kihívásnak és a beharangozó által magasra tett elvárásoknak. Akkor még szépen tálalt, látványos, de hibákkal teli...
Lenyűgöző ételek és tálalás, igazi gasztro-csemege minden olyan embernek, aki nyitott a fine-diningra ! Ha ilyen vagy, ott a helyed ! Gratulálok CHEF !