Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kifejezetten érdekes

Kiskörei Hallépcső KisköreKiskörei Hallépcső Kisköre a térképen

Kihagyhatatlan 2024. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. július 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ugyebár láttunk már hallépcsőket szerte az országban, és igazán látványos, hasznos objektumok ezek. Meg jó, hogy az ember, mint bolygólakó. a természet "leigázásának" közepette, a bősz., mindent letaroló mániájában olykor más élőlényekre is gondol. Ritka emberi tulajdonság, de ha valahol találkozol vele, azért érdemes megtapsolni. Szóval van a halak ősi ösztöne, teljesen jogos törekvés, hogy a szaporodás biztonsága érdekében felúsznak a folyókon az ősi vizekre, De hát a mesterséges akadályok (pl. erőművek) lehetetlenné teszik ezt, vagy nagyon megnehezítik. A hallépcső egy humánus dolog, egy kis zsiliprendszer, ahol a könnyebb feljutást lehetővé teszi a szerkezet. A kiskörei (abádszalóki) vízlépcső amúgy is csodálatos környezetben van, mindenképpen épeszű kirándulási célpont, gyalog, kerékpárral vagy autóval is, igaz, hogy ki van írva, hogy nem hajthatsz be, csak engedéllyel, de ezzel ne törődj kivételesen, mert behajthatsz. A vízlépcső előtt feketéllik a víz a sorbanálló halcsapatoktól, mind feljutni szeretne, te meg lesétálhatsz az üvegfalhoz és egy olyan "TV"-t nézhetsz, ami a valóságot közvetíti, élő akvárium szabad halakkal, ahogy küzdik fel magukat az áramlattal szemben. Ki ne hagyd! Mert nem érdemes kihagyni... és még ingyen is van a szabad természet mesterséges megsegítésének látványa.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (11)
Kiskörei Hallépcső Kisköre - Külső képKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - Külső képKiskörei Hallépcső Kisköre - Külső képKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - EgyébKiskörei Hallépcső Kisköre - Külső képKiskörei Hallépcső Kisköre - Egyéb

Kiskörei Hallépcső további értékelései

2023.11.23a párjával
Kihagyhatatlan
Mosonmagyaróváron láttunk már hallépcsőt, de ez teljesen más építészeti megoldás. Szükséges, mert a vízlépcső akadályt jelent a halaknak, így ezt attól néhány méterre építették ki. Most is érdekes volt, hátmég amikor használatban van!
Népszerű szállások a környéken
Tisza-Tavi Isteni Vendégház Abádszalók - Napi ár
Tisza-Tavi Isteni Vendégház Abádszalók
47.047 Ft / 2 fő / éjtől ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Őszi kiruccanás
Szent István Hotel Eger
74.990 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
60.520 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval