Magyar és nemzetközi konyhát visznek, kínálnak többek között bográcsgulyást, cigánypecsenyét, vörösboros marhapörköltet, lassan sült rozmaringos báránycsülköt szalonnás túrós csuszával és kakukkfüves pecsenyelével, továbbá pisztrángfilét kesudiós pankómorzsában, sült császárt gratin-burgonyával és lilakáposztagolyókkal, érlelt steakeket, palacsintákat, sajttortát és fehércsokimousse-t. Dicséretes, hogy elsősorban helyi borokat adnak decire kimérve, a Csengődön, illetve Tokajban gazdálkodó Tornyos borháztól, valamint a kiskőrösi Vass és Szentpéteri pincétől, igencsak baráti áron. De más borvidékek sztárborászainak (Konyári, Légli, Etyeki Kúria) nedűi sem kerülnek többe 500 forintnál. A néhány nagyipari multisör mellett a Szent András főzde nedűit kínálják, jó pont, hogy a csapon is békésszentandrási sört tartanak. A töményitalok között is találunk a szokványos szortimenten túlmutató tételeket, főleg a rum és pálinka műfajban. A felszolgálási díjat terítéknek nevezik, mint Olaszországban (coperto), a számla átadásakor nem figyelmeztetik erre a vendéget, egyébként a kiszolgálás kifogástalan, kedves, udvarias, szívélyes. Az általunk rendelt marhaszegy ízletes volt, a mellé adott steak burgonyát ügyesen fűszerezték, kár, hogy ropogósságát elvesztette. A coleslaw-szerű majonézes káposztasaláta rendben volt, furcsamód nem adtak hozzá répát, pedig az nemcsak látványban, de ízben is hozzátesz az élményhez. A burgerben két vékonyabb húspogácsa helyett egy vastagabbnak és kevésbé átsültnek jobban örvendtünk volna, de ebben a formában sem volt ez rossz produkció. A körmös pacal ízre, tartásra kifejezetten jó, színe lehetne élénkebb, fűszerezése, sóssága markánsabb, de utóbbin hamar segítünk. Soha rosszabbat! A Kurta egyértelműen fejlődött az elmúlt másfél évtizedben, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy a fogások finomhangolásával lenne még tere további fejlődésnek. Mi szerettünk itt lenni, szívesen betérnénk még hozzájuk egy Kurta módra készült csülökre vagy egy BBQ oldalasra. Klasszikus 4 pontos hely.