A világon egyedülálló szoborpark a Petőfi Szülőháza és Emlékmúzeum szomszédságában áll. Az 1986-ban, az Országos Petőfi Sándor Társaság által létrehozott parkban található 18 szobor mindegyike Petőfi fordítóinak állít emléket.
A műfordítók előtti tisztelgés mellett ezzel Petőfi Sándor világhírnevére is szeretnék felhívni a figyelmet, ugyanis a műveit 50-nél is több nyelvre fordították le.
Kihagyhatatlan 2023. március 27.a párjával járt itt
(Csak egy kis figyelmeztetés másoknak. Már többször előfordult velem, hogy közvetlenül éjfél után írtam értékelést vagy töltöttem fel képeket, valószínűleg akkor kezd indexelni az ittjartam szervere, és el is tűnik a weblap átmenetileg, a feltöltött szöveg meg kép is örökre elveszik. Így jártam ezzel az értékeléssel is.
) Szóval, akkor újra megpróbálom leírni rövidítve, amit előzőleg. Nagyon tetszik a műfordítók arcsora, igazán örülök, hogy csodálatos költőnk gondolatai eljutottak a világ számos pontjára, átírva, lefordítva, színezve más népek kultúráját is. És örülök, hogy ezt itt demonstrálják is. Nem tudom, hogy mindenkinek ugyanazt mondja-e a "szent világszabadság", de őszintén remélem egy kicsit, hogy igen. És ebben a gyomorforgatóan visszatetsző korban, amikor országunk propagandája éppen más népek ellen táplál hullámokban gyűlöletet, uszít rendületlenül, üde öröm a sok ország képviselőit itt együttlátni, lelkileg kézenfogva, üzenve, együttgondolkodva, jó ügyeket terjesztve.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 72 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.