Szendrey Júlia alakját ábrázoló szobor a zsinagóga mellett található kis téren látható, melyet Domonkos Béla készített. Az alkotást Bányai János rendelte meg a városnak Domonkostól, 1986. május 24-én állították fel.
Nagyon szép kis szobor ez a Szendrey Júliáról szóló alkotás, 1986-ban egy helyi nyugdíjas, Bányai János ajánlott fel egy nagyobb összeget a megalkotásáért. 200. 000 forint akkoriban rengeteg pénz volt, lehet, hogy az öregnek nem voltak utódai, aztán valami értelmes célt keresett.
Először valami vicceset, cukit, játékost akart kérni, aztán jött a költő feleségének gondolata. Domonkos Béla szobrász meg is csinálta neki, illetve a városnak. A megtalálási helyéről akadhatnak vegyes információk, a térkép és a leírások az út túloldalára, a zsinagóga mellé helyezik. A zsinagóga mellett viszont nincs, garantálom, megnéztem. Vagy több zsinagóga is van párszáz méteres körzetben. Ez a szobor a Luther Márton téren áll, nem a zsinagóga mellett és nem a Petőfi Sándor utcában. De mindegy hol áll, jó helyen van Kiskőrösön a Petőfi Múzeum mellett.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 45 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.