A Malom Hotel Kiskunfélegyházán, a hangulatos alföldi kisvárosban várja vendégeit változatos természeti környezettel, kényelmes szobákkal, büféreggelivel, a környéken számos nevezetességgel, gyógyfürdővel és stranddal.
Mivel háromra egy rendezvényre érkeztem, ami biztos estig hétig tartott, rohannom kellett, hogy 12 és délután hat között megérkezhessek, ami után a lefoglalt szobámat már nem biztosították volna. Ez nem tetszett. Ledobva a cuccaimat taxival rohantam tovább, amivel érkeztem a pályaudvarról.
A portás nem volt tolakodó, bár értetlenkedett, mikor azután érdeklődtem, hogy biciglit lehet-é kölcsönözni, ami szerintem egy alföldi városban egyáltalán nem lehetne szokatlan kérés, amikor mindenki biciglizik a városban és kerékpárutakat építtet a kormány, nem beszélve, hogy taxira vagy 4. 000 ft-ot fizettem ki! Az éjszaka az eső-átázás-szél után jól telt, de az asztali lámpa rossz volt, a mennyezeti pedig gyenge, illetve csak derengő, spórolós fényt adott, olvasásra alkalmatlan. A TV német programokat fogott, de kevés magyar csatornát. A fürdőszoba hajmosó sampont nem tartalmazott, hajszárítót sem, kis hűtőt sem fizetendő italokkal, ami már panziókban is általános. Reggeli szokásos rostos levek helyett olcsó szűrt italokkal, a reggeli portás fecsegős magántelefonáló és távozáskor nem volt a helyén, így a szobakulcsot lerakva a pultra úgy távoztam, hogy senki sem vett róla tudomást. . . .